0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita

ABA LIGA: Budućnost ‘na mišiće’ protiv Cedevite, biće tesna borba za drugo mesto!

Objavljeno: 21.01.19 u 20:39

Košarkaši Budućnosti pobedom nad Cedevitom 80:78 stigli su „sokiće“ na tabeli ABA lige, pa će odluka o tome ko će sa drugog mesta u plej-of „pasti“ u samoj završnici ligaškog dela.

Koliko je neizvestan duel u Podgorici bio dovoljno pokazuje podatak da je poslednja četvrtina okončana sa najviše poena razlike – tri (Budućnost je dobila 20:17), a niejdna ekipa nije imala dvocifrenu prednost.

Budućnost je na početku susreta uspela da se odlepi na osam poena viška, dok je Cedevita u samoj završnici imala isto toliko (76:68), ali nisu uspeli da izdrže do kraja.

Budućnost je susret okončala serijom 12-0 i stigla do važne pobede.

Što se toka susreta tiče, nakon 15:7 za Budućnost u prvoj četvrtini, usledio je pad u igri domaćih, pa je Cedevita stigla do preokreta i vođstva od jednog poena, i u ritmu „koš za koš“ igralo se maltene do poslednje četvrtine, kada je Cedevita uspela da povede sa gore spomenutih osam poena razlike, ali je Budućnost serijom 12-0 napravila veliki preokret i zabeležila važnu pobedu, nakon promašaja Džejkoba Pulena za tri poena u poslednjoj sekundi, tačnije blokade Norisa Kola.

Oba tima imaju skor 11-5, ali Cedevita trenutno zauzima drugo mesto jer je u Zagrebu u prvom delu sezone slavila sa pet poena viška.

Erl Klark je predvodio Budućnsot sa 17 poena, dok je kod rivala Džejkob Pulen ubacio 25, a Džastin Kobs 18.

ABA liga, 16. kolo

PETAK

Krka – Igokea 69:71

SUBOTA

Zadar – Partizan 92:97 posle produžetka

Crvena zvezda – FMP 79:62

Mega Bemaks – Mornar 82:80

NEDELJA

Cibona – Olimpija 87:70

PONEDELJAK

Budućnost – Cedevita 80:78

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter