0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Jokić postao ‘tripl-dabl mašina’, Denver razbio Klivlend (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.19 u 08:50

Trojica srpskih košarkaša bila su sinoć na parketima najjače košarkaške lige na svetu.

Nikola Jokić u pobedi Denvera nad Klivlendom od 124:102. kao i Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović u trijumfu Sakramenta nad Detroitom rezultatom 103:101.

Drugom pobedom u nizu su Nagetsi nastavili trku za Golden Stejtom koji ih je prestigao na tabeli zapadne konferencije. Denver ima 31 pobedu i 14 poraza, a Voriorsi trijumf i odigranu utakmicu više u sezoni. Veći deo utakmice pripao je Nagetsima. Tek u prvoj polovini prve deonice je Klivlend bio ravnopravan rival, ali je već i na kraju tog kvartala plus bio dvocifren.

Već u drugoj četvrtini se videlo da će Kavalirsi teško izbeći poraz noćas, Denver je bio odličan zahvaljujući raspoloženoj igri nekoliko košarkaša među kojima je i Nikola Jokić. Sredinom treće deonice Denver dolazi i do maksimalnih plus 30, a jedino pitanje koje se do kraja postavljalo je bilo koliko će ubedljivo Klivlend izgubiti na ovom gostovanju. Nagetsi su dugo bili na oko 30 razlike i u finišu, da bi na kraju bilo plus 22.

Novi tripl-dabl upisao je Nikola Jokić koji je za 28 minuta igre imao 19 poena, 12 asistencija i 11 skokova. Najviše poena u timu Nagetsa imao je Džamal Marej, 26, Trej Lajls je imao 16, Monte Moris 15, Pol Milsap je ubacio 14, a Malik Bizli 13. Ante Žižić je bio odličan na drugoj strani i duel završio sa 23 poena i šest skokova.

(Izvor: YouTube/FreeDawkins)

Šarlot je prekinuo dobru seriju Sakramenta, koji su ponovo pobedili, ovoga puta Detroit Pistonse, te poslednji tim koji je na plej-of poziciji, Los Anđeles Klipersi, imaju jedan poraz manje od Kingsa. Praktično identična situacija u dvorani Detroita kao i u Denverovoj noćas. Pistonsi su imali prednost samo na startu utakmice, da bi zatim Sakramento vodio gotovo celu utakmicu.

Međutim, u finišu su umalo Kingsi ispustili pobedu, na 3,4 sekunde do kraja je Detroit vodio sa plus jedan, ali je Badi Hild doneo trijumf Sakramentu. Zaista jedna nestvarna akcija Kingsa, Bogdan Bogdanović je izveo loptu sa strane, primio ju je Hild koji je bio okružen sa nekoliko igrača Pistonsa. Hildu je ispala lopta, ali je uspeo da je uhvati i praktično iz skoka u stranu pogodi za tri poena.

Ovaj košarkaš je bio sa 35 poena i devet skokova ključan u pobedi svog tima dok su ga sa po 14 poena pratili Dieron Foks i Marvin Bigli. Bogdan Bogdanović je za 23 minuta igre imao osam poena i sedam asistencija, dok je Nemanja Bjelica igrao 15 minuta i postigao pet poena. Sa 38 poena je Blejk Grifin bio najbolji u Detroitu.

NBA, rezultati:

Oklahoma – Filadelfija 117:115
Finiks – Šarlot 115:135
Sakramento – Detroit 103:101
Dalas – Indijana 99:111
Milvoki – Orlando 118:108
Boston – Atlanta 113:105
Memfis – Toronto 90:119
Majami – Čikago 117:103
LA Lejkers – Hjuston 134:138
Klivlend – Denver 102:124

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter