0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ: Ovaj tim ne sme nikada da se opušta, moramo da odigramo pametno protiv Valensije

Objavljeno: 19.01.19 u 21:50

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su 16. uzastopnu pobedu u ABA ligi, a večeras su savladali FMP rezultatom 79:62.

Ovom pobedom izabranici Milana Tomića i zvanično su prvi učesnik plej-ofa.

Crveno-beli su od samog starta imali prednost i kontrolisali utakmicu, koju su na kraju i priveli kraju u svoju korist, a trener domaćeg tima bio je zadovoljan viđenim.

– Sigurno bih prvo čestitao igračima na pobedi. Ono što bih mogao da zamerim je 17 grešaka. Mislim da smo odradili profesionalno posao. Mislim da je igračima više u glavi bila utakmica protiv Valensije, ali moj posao je bio da ih pripremim da se dobije ova utakmica, a oni su to uradili. Mogu da im čestitam na pobedi, ne i na dobroj igri i da im zamerim na 17 izgubljenih lopti, počeo je Tomić.

Svestan je trenr kluba sa Malog Kalemegdana da je njgovim pulenima već u glavi važan meč koji igraju u Evrokupu.

– Mi na utakmici protiv Valensije ne treba da ulazimo pod pritiskom poraza od 16 razlike. Prvi cilj je da pobedimo sa jedan razlike. Moji igrači su dovoljno pametni i mislim da znaju i da mogu da odigraju takvu utakmicu. Kažem, samo za jedan razlike.

FOTO: STARSPORT

Padovi u igri nisu nešto što brine Tomića.

– Sada je 19. januar, a oni su počeli sa radom 13. avgusta. To je u košarci jedan deo gde treba ozbiljno da se radi, pristupi igri i trenizni i moraju da se odmaraju igrači kada imaju slobodan dan. Imamo veoma bitna tri meseca. Normalno je da bude padova u igri kod pojedinih igrača. Najbitnije je da se držimo toga da je bolje da Zvezda pobeđuje nego da gubi.

Rekodi nisu cilj crveno-belih, već trofeji.

– Ponoviću, ne težimo rekordima i to nas uopšte ne interesuje. Prvo mesto još uvek nije rešeno. Ima još šest utakmica, a kada bude matematički rešeno onda možemo da kažemo. Moramo da igramo dobro u Evrokupu, a ne samo u u ABA ligi. Zato što ovaj tim, kako je napravljen, ne sme nikada da se opušta i da bude zadovoljan, zaključio je Tomić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter