8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

RODITELJ OTKRIO ISTINU: Javio se otac novog igrača Partizana i ‘rešio slučaj’, uz sliku iz dečačkih dana (FOTO)

Objavljeno: 18.01.19 u 14:25

Otac Nikole Radovanovića, novog igrača KK Partizan, obratio se medijima pismom u kom je detaljno objasnio situaciju prelaska svog sina iz Budućnosti iz Bijeljine u beogradski klub.

Dragan Radovanović je, posle niza različitih objava i reči od strane čelnika Budućnosti iz Bijeljine, odlućio da se oglasi i iznese pravu istinu na videlo.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

– Poštovani predstavnici medija,

U ime porodice Radovanović, obraćam vam se povodom neistina koje je trener KK Budućnost iz Bijeljine, Dario Čojić, javno izneo u vezi sa prelaskom Nikole Radovanovića u KK Partizan iz Beograda.

Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu, a da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub od malih nogu navija (slika u prilogu), stupili smo u pregovore sa KK Budućnost iz Bijeljine oko obeštećenja i prelaska u KK Partizan.

Ovom prilikom, moram istaći da su uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno loši, a da je sam klub u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo bez saglasnosti roditelja, pokušaja falcifikovanja potpisa roditelja igrača kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Stoga, naša čvrsta želja je bila da Nikola svakako napusti KK Budućnost iz Bijeljine, jer je postalo kristalno jasno da u tom klubu budućnosti nema.

Gotovo neverovatno zvuči, ali želim da javnost sa time upoznam, da klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a da su predsednik  i trener kluba pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja.

Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je daleko veće od onog koje je tržišno, KK Budućnost je taj predlog glatko odbio, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan.

Želim da jasno naglasim, kako smo kao porodica svim srcem želeli da dete praktično izbavimo iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom. Ovo iznosim sa željom da upozorim sve roditelje čija deca će jednog dana doći u situaciju da treniraju i igraju u KK Budućnost iz Bijeljine.

Želim da se zahvalim agentu, Draganu Deliću, koji nam je veoma profesionalno predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana. Odluka mog sina, za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari.

Takođe, želim da napomenem da je kroz sličnu torturu ne tako davno prošao igrač KK Crvena zvezda, Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću želim da se posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. A iznad svega, želim da se zahvalim Bogu, što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njihovo dete.

Sportski pozdrav,

Dragan Radovanović 

1
0

8 Komentara

  1. Ko bi rekao da KK Bjeljina ima ovoliko botina?! Lepo kaže čovek da ranije nije imao ko da ga posavetuje kako da se izbavi iz tog košarkaškog ropstva. Isti slučaj je bio i sa košarkašem Zvezde Borišom. A Budućnost ako ima bilo kakvih primedbi tu je Fiba, oni će odlučiti šta je po zakonu, odnosno ugovoru i ako ima šta da se plati Partizan će morati to da učini kao što je učinila Zvezda za Borišu. Dakle – postoje propisi i tu je Fiba.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ko bi rekao da KK Bjeljina ima ovoliko botina?! Lepo kaže čovek da ranije nije imao ko da ga posavetuje kako da se izbavi iz tog košarkaškog ropstva. Isti slučaj je bio i sa košarkašem Zvezde Borišom. A Budućnost ako ima bilo kakvih primedbi tu je Fiba, oni će odlučiti šta je po zakonu, odnosno ugovoru i ako ima šta da se plati Partizan će morati to da učini kao što je učinila Zvezda za Borišu. Dakle – postoje propisi i tu je Fiba.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mali će propast a ti ćeš brižni oče (posle dve godibe) biti kriv za to. Nećeš više imati za rakiju pijanico.

    0
    0
    Odgovori
  4. kako te nije sramota i moje dijete trenira u KK Buducnost da pricas da je boravio u losim uslovima .Sjetio si se malog posle dvije godine kad si novac osjetio a klub ga stvorio kao igraca

    0
    0
    Odgovori
  5. Znaci vi,pravi roditelji,posle dve godine sikaniranja vaseg deteta,maltretiranja,ucena,uzasnog zivota u jos gorim uslovima,odlucite da se setite da imate dete o kom treba da brinete,cim se pojavi neki klub sa velikim parama.Nadam se da vam je on jedinac,jer bi mi stvarno bilo zao da imate jos koje dete prema kom bi prikazali takvu roditeljsku ljubav kao prema njemu pre neke dobre novcane ponude.

    0
    0
    Odgovori
    • dane67 ti si vjerovatno Dario Čojić ili možda nastavnica Dragana (velika MAMA svih članova kluba). Nemojte svoje komplekse liječiti na tuđoj djeci. Porodica je samo jedna,. I niko ne može voliti svoje djete i misliti mu bolje od njegovih roditelja. A sad priča kako menadžeri drugi klubovi žele da zarade a samo vi ste tu iz LJUBAVi prema košarci.

      Otac ovog djeteta je na vrijeme vidio vaše loše namjere i dvoličnost. ČESTITAM MU NA HRABROSTI.

      0
      0
      Odgovori
    • A setis se da imas dete koje muce,maltretiraju,drze u groznim uslovima tek kad neko ponudi velike pare.Mene bi bilo sramota da tapsem takvim“roditeljima“.Nadam se da nemaju jos neko dete za pijacu.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter