0
Košarka

NBA: Bobiju svega četiri minuta, Hjustonu malo i Hardenovih 58, Bertans zaustavio Dončića (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.19 u 09:15

U noći između srede i četvrtka samo je Boban Marjanović bio na parketu od srpskih igrača u NBA ligi i šansu je dobio ‘na kašičicu’.

Najzanimljiviji meč ove noći odigran je u Hjuston, gde su Roketsi imali priličan zaostatak na poluvremenu, ali je početkom treće četvrtine Džejms Harden zatrpao koš Bruklina i preokrenuo meč. Hjuston je imao 10 poena prednosti minut i po pre kraja meča, a onda je rezervista Dinvidi pogodio tri vezane trojke i uspeo da uvede utakmicu u produžetak.

U njemu je Hjuston ponovo imao vođstvo od sedam poena trojkom Džejmsa Nanelija, igrača koji je na 10-dnevnom ugovoru sa ‘raketama’, ali je ponovo preko Dinvidija Bruklin napravio novu seriju od 10:0 i preokrenuo i dobio meč.

Hjustonu nije značilo ni 58 poena Džejmsa Hardena, koji je posle meča vidno iznerviran udario kameru u tunelu, ali značajniji su bili poeni Dinvidija sa klupe, čak 33, uz 10 asistencija, ali i 22 koša Demarija Kerola.

Još jedan sjajan meč odigrali su Dalas Maveriksi i San Antonio Sparsi, u kom je Davis Bertans bio precizniji u završnici od Luke Dončića i gosti su slavili u derbiju Teksasa.

Bertans je pogodio ključnu dve trojke u finišu, a posebno važnu pri rezultatu 96:96, a Luka Dončić je u završnici imao nekoliko promašaja za tri poena i Sparsi su slavili uz dobre partije Derozena i Oldridža.

Istakao se Marko Belineli sa 17 poena, Bertans je imao 12, ali od toga šest ključnih u preokretu, a Dalasu nije značila sjajna partija Dončića od 25 poena, ali je u finišu ovog puta bio dobro sačuvan.

Los Anđeles Klipersi su poraženi u ‘Stejpls centru’ od Jute Džez, a Boban Marjanović ponovo je dobio šansu na ‘kašičicu’, jer je igrao tek četiri minuta i za to vreme ubacio četiri poena.

Ključ pobede Džezera leži u maestralnoj partiji Donovana Mičela koji je postigao 28 poena i vodio Jutu do trijumfa od 129:109.

NBA, rezultati:

Detroit – Orlando 120:115 pp
Boston – Toronto 117:108
Hjuston – Bruklin 142:145 pp
Memfis – Milvoki 101:111
Dalas – San Antonio 101:105
Portland – Klivlend 129:112
Golden Stejt – Nju Orleans 147:140
L.A. Klipers – Juta 109:129

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter