0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / Mega Bemax / Ivica Veselinov

MEGA PRED PUT U LJUBLJANU: Olimpija je odličan tim, ali ne može na tri fronta!

Objavljeno: 12.01.19 u 11:05

Košarkaši Mega Bemaxa u nedelju 13. januara od 17 časova nastavljaju takmičenje u ABA ligi kada će u okviru 15. kola gostovati u Ljubljani ekipi Petrol Olimpije.

Izabranici trenera Dejana Milojevića se bore za poziciju koja vodi u plej-of pa će meč protiv Olimpije imati dodatni značaj. Trener Mega Bemaxa u Ljubljani neće moći da računa na Kostju Mušidija. Milojević je istakao veruje da ekipa može do pobede u Ljubljani:

– U nedelju igramo utakmicu protiv Olimpije, kvalitetne ekipe koja je ima zanimljiv miks mladih i talentovanih igrača sa jedne, i iskusnih košarkaša sa druge strane. Igraju tri takmičenja i to im je uticalo na rezultate u ABA ligi i sigurno je da im je meč sa nama od izuzetne važnosti. Mi smo u prošlom kolu imali šansu za veliku pobedu protiv Cedevite, ali smo je nažalost ispustili u produžetku. Ipak, i dalje smo u konkurenciji za plej-of i svaki naredni meč je od velikog značaja za nas. Pre svega moramo da odigramo izuzetno agresivno u odbrani i da pružimo potrebnu energiju tokom svih 40 minuta na parketu. Ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede protiv Olimpije i nastavka borbe za plej-of – izjavio je Milojević.

Posle 14 odigranih kola ABA lige, Mega Bemax se nalazi na deobi 4. mesta na tabeli sa 8 pobeda i 6 poraza dok Petrol Olimpija ima 4 pobede. Mega i Olimpija su se do sada sastali 11 puta u ABA ligi uz skor 6-5 za Olimpiju. U poslednjem susretu ove dve ekipe koji je odigran u okviru 4. kola ABA lige ove sezone, Mega je slavila u Sremskoj Mitrovici posle produžetka sa 81:77.

Kapiten Mega Bemaxa Branislav Ratkovica je pred gostovanje u Ljubljani istakao da uz požrtvovanu igru ekipa može do pobede protiv Olimpije:

– U nedelju nas očekuje utakmica protiv Olimpije koja ima dosta kvalitetnih igrača. Vezali smo dva poraza i daćemo sve od sebe dođemo do pobede u Ljubljani. Moramo da odigramo maksimalno požrtvovano i borbeno, pre svega u odbrani, da bi došli u situaciju da se borimo za pobedu. I dalje smo u trci za plasman u plej-of i svaki meč do kraja ligaškog dela ABA je veoma bitan. Potrebno je da budemo koncentrisani na terenu tokom celog toka utakmice i ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila, rezultatski i za samopouzdanje ekipe – izjavio je Ratkovica.

Utakmica 15. kola ABA lige između ekipa Petrol Olimpija i Mega Bemax je zakazana za nedelju od 17 časova u hali Stožice u Ljubljani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter