Jedan od derbija 15. kola ABA lige igra se u subotu u Laktašima gde Igokea od 17 časova dočekuje Crvenu zvezdu.

O tome ko je favorit ne bi trebalo trošiti reči, Crvena zvezda je u prethodnih 14 utakmica neporažena, ali sutra put Republike Srpske kreće bez tri veoma važna igrača Branka Lazića, Bilija Berona i Maika Cirbesa.


– Imamo problem, neću moći da računam na Lazića, Cirbesa… Bili Beron je dobio udarac u koleno i takođe je rovit. Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, skoncentrisano, bez praznog hoda – rekao je Milan Tomić, a onda se prebacio na ekipu Igokee:

– Igokea je promenila trenera, doveli su i novog igrača, menjaju u hodu, i sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani ovaj meč – zaključio je Milan Tomić.

Sa druge strane njegov kolega Dragan Nikolić sipa pohvale na račun crveno-belih i evo šta kaže.

– Kad Zvezda igra prosečno, sve ekipe dobija sa 20 poena razlike. Kada malo oduzmu gas, dobiju sa deset razlike. Skor Zvezde dovoljno govori o njima, stručni štab odlično radi. Obavešteni smo da imaju određenih problema s povredama, što me ne raduje. Mi se spremamo kao da oni dolaze u punom sastavu, ali moramo znati da će pojedincima koji imaju manju minutažu ovaj meč biti velika prilika da se dokažu. Mi gledamo ipak naše dvorište, izmenili smo tim u poslednjoj nedelji. Pokušaćemo da odigramo što bolji meč, da pokažemo čvrstinu i videćemo za šta će to biti dovoljno – istakao je Dragan Nikolić.

Meč Igokee i Crvene zvezde igra se u subotu od 17 časova.