Mornar iz Bara traži da se utakmica 14. kola ABA lige protiv Partizana u Beogradu ponovi, a sada se tim povodom oglasio prvi čovek Partizana.

Ostoja Mijailović je u svom saopštenju istakao da se nada da će se svi klubovi do kraja prvenstva ponašati sportski i poštovati odluke sudija i organziacije koju vodi Istok Rems za kog su svi glasali. Takođe je istakao da Partizanu nije palo na pamet da se žali posle utakmice sa Cedevitom kada je kažnjen jer su navijači crno-belih prekinuli utakmicu nezadovoljni suđenjem. Moli predstavnika Mornara iz Bara Đorđija Pavićevića da ne vrši pritisak i da se svi ponašaju sportski. Saopštenje Ostoje Mijailovića prenosimo u celosti:


Prema odluci disciplinskog sudije, Partizan NIS je za utakmicu koja se igrala 05.01. bio kažnjen igranjem pred praznim tribinama, izuzev partera 4, partera B, bele lože, VIP lože i plave lože, koje su prema spomenutoj odluci bile otvorene. Zbog toga, sa čuđenjem konstatujem da prvi čovek Mornara nije imao pravu informaciju ili nije do kraja pročitao odluku disciplinskog sudije

Koristim priliku da podsetim javnost zbog čega je klub bio kažnjen i da je neprimereno ponašanje publike na meču Partizan NIS – Cedevita, zapravo bila reakcija na pojedine sudijske odluke. Nakon utakmice, klub se nije tim povodom oglašavao, već je prihvatio ishod utakmice koja je za Partizan bila od izuzetno velike važnosti, kao i potom izrečenu kaznu.

U ime KK Partizan NIS pozivam sve klubove da ne vrše pritisak na sudije i sudijsku organizaciju jer je podrška Istoku Remsu i sudijskoj organizaciji data od strane svih klubova na Skupštini ABA j.t.d. lige

Istovremeno, koristim priliku da konstatujem kako je stil obraćanja javnosti od strane Đorđija Pavićevića veoma prepoznatljiv, ali i da izrazim nadu da će se i gospodin Pavićević i njegovi savetnici, u nastavku šampionata uzdržavati od pritisaka ove vrste.

Ovim obraćanjem, ne želim da osporim ničije pravo na žalbu, niti želim da prejudiciram eventualni ishod iste, ali još jednom pozivam sve klubove da se ponašaju u skladu sa sportskim načelima, čvrsto uveren da je pobeda Partizana u 14. kolu ABA j.t.d. lige, nesporna.

Želim da ovom prilikom čestitam igračima i stručnom štabu KK Mornar na odličnoj igri koju su prikazali u subotnjem meču i zahvalim im se na fer i sportskom ponašanju – napisao je Mijailović.