Selektor košarkaške reprezentacije Srbije najavio je najviše ambicije na Svetskom prvenstvu Kini ove godine.

Iako se ‘orlovi’ još uvek nisu plasirali u na Mundobasket u Kini, selektor Aleksandar Đorđević već poručuje da sa puno optimizma očekuje to takmičenje.


Selektor Srbije je u intervjuu za ‘Al Džaziru’ najavio da će Srbija ići na medalju, pa čak i da će pokušati da ugrozi američki ‘drim-tim’.

– Formula osvajanja medalja je baš u samom kontinuitetu rada, organizacije i praćenja vizije grupe ljudi. Sistem koji funkcioniše, proces, analiza realnosti i velika vera u same sebe, te samopouzdanje izgrađeno faktima, elementi su na osnovu kojih selekcija Srbije ostvaruje odlične rezultate na najvećim međunarodnim takmičenjima – rekao je Đorđević za “Al Džaziru”.

– Od početka mog rada sa reprezentacijom Srbije govorim da je naša dužnost da idemo na medalju. Tako je i sada, mada će konkurencija na SP-u u Kini biti izuzetno snažna. Na četiri velika takmičenja, na kojima sam obavljao selektorsku funkciju osvojili smo tri srebra i četvrto mesto na Evrobasketu 2015, pa s razlogom mogu biti optimista.

Ako je cilj zlatna medalja, jasno je da će Srbija ponovo morati da igra i pobedi Sjedinjene Američke Države, koje će verovatno doći u novom ‘drim-tim’ izdanju.

– Mislim da može neko da ih pobedi, doći će taj dan sigurno. Moje obraćanje našim reprezentativcima je bilo ovako: ‘Neko će pobediti Amerikance. Zašto to ne bi bila Srbija?’. Sve je rečeno vrlo jasno gde moja razmišljanja idu – zaključio je Đorđević.