0
Evroliga

FOTO: Euroleague

EVROLIGA: Milutinov demolirao Pao, dabl-dabl i indeks 41

Objavljeno: 04.01.19 u 22:30

Derbi grčkih timova obeležio je 16. kolo Evrolige.

Crveno-beli deo Atine večeras će slaviti, jer je Olimpijakos savladao Panatinaikos rezultatom 79:65.

Nije se ekipa Olimpijakosa mnogo mučila da dođe do nove pobede u dvorani ‘Mira i prijateljstva’. Samo u prvoj četvrtini bilo je neizvesno, ali je onda domaća ekipa preuzela stvari u svoje ruke i do kraja održavala nedostižnu razliku. Crveno-bele je predvodio srpski centar i nekadašnji Partizanov đak Nikola Milutinov.

Prvu četvrtinu domaća ekipa okončala je sa 25:11, a nakon druge na svom kontu su izabranici Dejvida Blata imali 16 poena prednosti. Nakon pauze i velikog odmora ta prednost uvećala se za još tri poena. U poslednjem periodu gosti uspevaju da malo ublaže poraz, ali šanse za nešto više nisu postojale.

Najzaslužniji za pobedu crveno-belih nad ljutim rivalom je srpski centar Nikola Milutniov koji je upisao dabl-dabl učinak. On je postigao 18 poena i sakupio isto toliko skokova, a ukupan indeks bio mu je 41, a isti broj poena imao je i Strelnijeks. Njih dvojicu pratili su Papanikolau sa 12 i Printezis sa 11 poena. Na drugoj strani Kalates je ubacio 13 poena i sedam asistencija, a Lekavičijus je ubacio deset.

Nakon ovog kola Olimpijakos drži četvrtu poziciju sa skorom od deset pobeda i šest poraza, dok Pao ima tri pobede manje i nalazi se na 11. mestu.

Evroliga, 16. kolo

Četvrtak
Efes – Bajern 92:77
Armani – Budućnost 111:94
Real Madrid – Makabi 91:79
21.30: Gran Kanarija – Himki

Petak
Fenerbahče – Baskonija 96:87
Žalgiris – CSKA 79:84
Olimpijakos – Panatinaikos 79:65

21.00 Barselona – Darušafaka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter