0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: CIBONA/ZELJKO BAKSAJ/GORDAN LAUSIC/DOMAGOJ VRANAR

ABA LIGA: FMP pao u Zagrebu, Cibona na krilima rezervista Bundovića i Marića

Objavljeno: 04.01.19 u 19:48

Igrači sa klupe doneli su pobedu Zagrepčanima u 14. kolu ABA lige.

Rezultatom 90:71 Cibona je na svom parketu pobedila FMP.

Odlično je napadački tim iz Železnika otvorio utakmicu sa ubačenih 28 poena. Prednjačio je Stefan Pot koji je večeras bio veoma raspoložen, pa je u ranoj fazi utakmice FMP imao vođstvo na gostovanju. Međutim, znatno je opao ritam srpske ekipe u drugom kvartalu.

Cibona je tada uspela da se vrati i izjednači, ali i pređe u vođstvo pa je na poluvremenu imala plus od šest poena. Meč je rešen u drugoj polovini trećeg kvartala kada je Cibona sa nekoliko vezanih trojka debitanta Pilepića i Marića pobegla na osetnu razliku.

FMP-u je ‘falio’ Dragan Apić koji je danas imao 11 poena i sedam skokova, što je ispod njegovog proseka pošto se radi o trenutno najboljem igraču ABA lige. Takođe, iako je upisao dabl-dabl sa deset poena i 11 asistencija, Marko Ljubičić je utakmicu završio pre kraja nakon jednog lošeg doskoka kada je pokušao pod svojim obručem da uhvati promašeni pokušaj Apića.

Cibona je ovu utakmicu dobila ‘sa klupe’ pošto je duo rezervista Igor Marić i Filip Bundović doneo trijumf sa 20, odnosno 22 poena. Sa po 15 poena su na drugoj strani najbolji bili Matic Rebec i Stefan Pot.

ABA LIGA, 14. kolo:

Petak:

Krka – Crvena zvezda 66:96
Cibona – FMP 90:71

20.00 Zadar – Olimpija

Subota:

19.00 Partizan – Mornar
21.00 Mega – Cedevita

Nedelja:

17.00 Budućnost – Igokea

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter