0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ: Od rekorda nemamo ništa – verovao sam u Kešelja, Simanića i Čovića…

Objavljeno: 02.01.19 u 22:15

Košarkaši Crvene zvezde trijumfom su nastavili takmičenje u Evrokupu.

Oni su večeras na svom parketu bili bolji od Limoža, te su slavili rezultatom 83:71.

Trener crveno-belih Milan Tomić nakon utakmice je rekao da je zadovoljan igrom svog tima, a posebno je istakao uticaj na igrau momaka koji su ulazili sa klupe.

– Očekivao sam ovakvu utakmicu. Moja želja je bila da prvi meč u ovoj fazi igramo kao gosti, zato što je tada manji pritisak. Tako je bilo i večeras, Limož je igrao rasterećeno. Ova utakmica je došla nakon derbija, bili smo iscrpljeni. Nemojte zavoraviti da je bila i Nova godina, igrači sigurno nisu legli u ponoć i oni su ljudska bića. Svaka časta momcima sa klupe koji su izneli ovu utakmicu, počeo je Tomić.

Potom je strateg crveno-belih govorio o nizu pobeda svog tima.

– Od rekorda niko ništa nije dobio u životu. Od titula da, ali rekorda ne. Mi smo jednom sa Olimpijakosom imali 25 pobeda u sezoni, pa ništa nismo odvojili. Ne jurimo rekorde, ovaj tim treba da igra na pobedu u svakoj utakmici i još nema to isustvo da bi igrao rasterećeno ili opušteno.

FOTO: STARSPORT

Potom je Tomić govorio o odličnoj partiji Kešelja, Simanića i Čovića.

– Nemam samo u Marka, imam poverenje u svih 15 igrača. Sve njih sam ja izabrao letos i u sve verujem. Svako od njih mnora da bude spreman da pomogne u svakom momentu i Filip i Marko i Boriša. To su moji igrači, ja sam uvek uz njih, ali i oni uvek moraju da pružaju sve od sebe i daju sto odsto.

Potom je novinare zanimalo kakva je situacija sa povređenim igračima.

Faje ima probele sa skočnim zglobom, još od Mege. On je danas mogao da igra, ali je odradio samo jedan trening i ja nisam želeo. Biće spreman za narednu utakmicu. Dobrić je bio bolestna poslednja tri dana. Imao je temperaturu, odradio je jedan tetrening. Da bi igrali, igrači moraju da odrade barem tri treninga.Radanov je imao problem prvo sa leđima, pa sa zglobom. Ni on nije trenirao. Dobrić Radanov i Faje, uz Čovića koji je bio bolestan, jedini su povređeni igrači.

Za kraj je strateg crveno-belih govorio o odnosu prema igri i utakmicama koje su njegovi puleni igrali u gostima.

– Zvezda treba da ogra svaku utakmicu na sto odsto i tako da se priprema. Ne sme nikada da se opušta, a onda ćemo videti dokle ćemo dogurati. Mi ne živimo od prošlosti. Živimo od sadašnjosti. Ti porazi su porošlost, zaključio je Tomić.

FOTO: STARSPORT

Trener gostiju nakon meča pojasnio je da je bio svestan šta njegove izabranike čeka večeras.

– Znali smo da će biti ove teška utakmica za nas. Nemojte zaboraviti da smo mi bili četvrti u našoj igri. Nismo ušli dovoljno agresivno i nismo mogli da pariramo Zvezdi večeras. Drugo poluvreme je bilo bolje, ali ne dovoljno. Šut za tri nam nije glavno oružje, sve zavisi koliko nam protivnik dozvoli da igramo. Nemamo prevelikih nada da se kvalifikujemo za prolaz, a u Francuskoj smo veoma loše startovali, sada igramo bolje, a videćemo šta će biti, počeo je Francis Peron, pa nastavio o crveno-belima:

– Ovo je sjajno izbalansiran tim. Znate zašto imaju odlične procente? Zato što imaju veoma dobro učene košarkaše koji se dobro kreću i lopta se odlino kreće u njihovim napadaima, rekao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter