0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

MARKO KEŠELJ: Pobeda je odraz kvalitetnog trenera i ekipe, ovo mi je najlepši poklon za rođendan

Objavljeno: 02.01.19 u 23:15

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Limoža u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Trener Milan Tomić istakao je timsku igru kao ključ pobede, ali su veliku ulogu imali i Marko Kešelj, Filip Čović i Boriša Simanić.

Jedan od junaka pobede Marko Kešelj nije želeo da ističe sebe u prvi plan.

– Ovo je odraz kvalitetnog trenera i toga što se ponašamo kao prava ekipa. Mislim da se to vidi i sa strane. Na treningu dobijamo samopouzdanje i kroz dobru odbranu, istakao je Kešelj, pa onda dodao:

– Ne mislim da su igrači na poziciji četiri nešto mnogo viši od mene, da su teži verovatno jesu. Možda je to hendikep u odbrani koji mi pokrivamo sa rotacijama, ali je isto tako pravimo i prednost u napadu. Mogu da raširim odbranu, da uzmem otvoren šut sa sredine igrališta, a ne sa pozicije na 45 stepeni ili iz ćoška koja je karakteristična za poziciju krila. Žao mi je što nisam poziciju četvorke otkrio ranije, rekao je Marko Kešelj.

Danas je bio poseban dan za prvotimca Zvezde jer je proslavljao 31. rođendan, a zbog toga je sa tribina odjekivalo njegovo ime:

– To mi je uz pobedu koju su mi igrači poklonili sigurno najveći poklon. Veoma sam im zahvalan zbog toga, zaključio je Kešelj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter