0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA PRED LIMOŽ: Neophodan je dobar ritam

Objavljeno: 01.01.19 u 17:38

Dva meča, dve godine a razlika manja od 100 sati – Crvena zvezda u sredu, 2. januara 2019. godien od 20 časova, tačno 73 sata od kako je sudija 30. decembra 2018. godine podbacivanjem lopte označio početak derbija 13. kola ABA lige protiv Budućnosti, na istom mestu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, dočekuje francuski Limož.

Ovaj susret će označiti i dva početka. Prvi se odnosi na prvi duel koji će crveno-beli odigrati u 2019. godini, u kojoj navijači, ali i članovi kluba, veruju da Zvezda ne samo da može da ponovi uspehe u domaćim okvirima, već i da može do povratka na tron regionalnog takmičenja.

Drugi se odnosi na to da će ovaj susret biti prvi koji će Zvezda odigrati u okviru Top 16 faze Evrokupa.

Tim povodom za zvanični sajt kluba pričali su trener Milan Tomić, kapiten Branko Lazić, junak trijumfa nad Podgoričanima Stratos Perperoglu i Dejan Davidovac.

FOTO: STARSPORT

– Početak TOP 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od šest pobeda, četiri u prvenstvu i dve u Evrokupu nakon promene trenera. Igraju brzo sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam

FOTO: STARSPORT

Grk u dresu Crvene zvezde istakao je da njegov tim mora da odigra dobro kako bi na pravi način otvorio Top 16 fazu:

– Pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih navijače da nas podrže i ispune halu na toj utakmici kao protiv Budućnosti jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broju.

FOTO: STARSPORT

Sa tim se slaže i kapiten Branko Lazić:

– Teška grupa u Top 16 fazi i svakako nijedna utakmica neće biti laka. Igrali smo već sa francuskim ekipama. U pitanju je jedna dobra atletska ekipa i sigurno da će želeti da pokažu da nisu slučajno u Top 16 fazi. Ipak, mi želimo da pred našim navijačima odigramo još jednu dobru utakmicu i startujemo Top 16 fazu sa dobrim rezultatom’

Na njih se nadovezao i Dejan Davidovac:
– Utakmica protiv Budućnosti je bio pravi test za nasi za start Evrokupa. Limož je sigurno dobra ekipa čim je našla svoje mesto u Top 16 fazi Evrokupa. Oni su tipična francuska ekipa koja igra dosta u tranziciji, atletski jaki. Imali smo već prilike da se susretnemo sa francuskim ekipama u grupnoj fazi pa znamo šta možemo da očekujemo. Grupa je teška, ali daćemo sve od sebe i zato je važno da dobro počnemo, jer nas čekaju dva teška gostovanja u Španiji. Valensija i Unikaha su evroligaške ekipe, ali i mi smo prošle godine igrali Evroligu. Sigurno da je to najjača grupa u Top 16 fazi, ali bićemo spremni.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter