Zbog hladnokrvnosti nakon velike pobede pozavideo bi mu i njegov omiljeni trener u nacionalnom timu, Miroslav Muta Nikolić.

Kako igrač može reagovati posle nestvarne trojke u poslednjoj sekundi za pobedu? Uglavnom nastupa euforija, ludnica, ali ne i kod Bogdana Bogdanovića, koji je miran, hladan kao led, odgovarao na pitanja američkih novinara o pobedonosnom šutu.


– Verovali ili ne, to je šut na kojem radim sve vreme. Pobornik sam toga da se ništa ne dešava zbog sreće, sve je do posvećenosti i vrednog rada. To je šut sa treninga – dva driblinga i step-bek naskok, pa šut. Nekada uđe, nekada ne, ali sada je ušla. Hvala mojim saigračima i trenerima koji su verovali u mene uprkos nekim prethodnim promašajima i što su nacrtali akciju za mene – na neki način sam znao da ću dati koš – rekao je Bogdan i dodao:

– Nisam video ko je bio ispred mene, samo sam uradio svoj potez i šutirao. Čim sam šutnuo, znao sam da ulazi Cela hala je poludela, zaista fantastičan osećaj, sada se ni ne sećam šta sam tačno radio posle toga.

Bogdanović je dao ukupno 23, a u poslednjih pet minuta čak 12 poena.

– Video sam da igramo bez energije, samo sam želeo da malo ubrzam ritam, iako to inače nije moja primarna igra. Pokušao sam da uradim ono što moji saigrači rade cele sezone, da ubrzam, i dobar je osećaj što smo ostvarili ovu pobedu. Igramo mečeve u jako brzom ritmu, mladi smo i nekada je drugim timovima teško to da pra

Američke kolege su ga upitale da li mu je ovo jedan od najvećih trenutaka u karijeri.

– Uh, imao sam mnogo ovakvih situacija u Evropi, trebalo bi to da proverite, ali hajde da kažemo da je jedan od. Ovo mi je prvi put u NBA da sam dao trojku uz zvuk sirene,  nadam se da nije i poslednji.