0
Evroliga

EVROLIGA: Darušafaka iznenadila Olimpijakos, Baskonija bolja od oslabljenog Himkija

Objavljeno: 27.12.18 u 20:12

U Istanbulu smo videli iznenađenje gde je poslednjeplasirana Darušafaka savladala favorizovani Olimpijakos.

Nije se očekivalo da će klub iz Pireja imati puno problema na gostovanju, do sada, najgorem timu u Evroligi, a ispostavilo se da su doživeli potpuno neočekivan poraz.

Od samog početka meča Darušafaka je imala osetnu prednost i, iako je imala nekoliko kriza u igri, nije ga ispuštala. Zek Lidej je održavao Grke u meču, ali su minijature Tonija Daglasa ipak bile dovoljne za dvocifrenu razliku na poluvremenu.

U trećoj deonici prednost Turaka je stigla do čak 19 poena viška, kada se probudio Janis Strelnijeks i sa par trojki vratio malu neizvesnost u meč.

Gotovo na silu su pokušavali gosti da se vrate, što im je čak uspelo na dva i po minuta pre kraja kada je pogodio Printezis za minus tri. Čak su u sledećem napadu imali napad za izjednačenje, ali je Najdžel Vilijams-Gos prelako prodao loptu i u neizvesnoj završnici pobeda je ipak pripala domaćem timu rezultatom 79:75.

Meč viner apsolutno je bio Toni Daglas, strelac 19 poena, i veoma važne trojke za Dašku na minut pre kraja utakmice.

U drugoj utakmici, koja je počela ranije, a završila se znatno kasnije zbog pucanja table u drugom poluvremenu, Baskonija je savladala oslabljeni Himki.

Španski tim je od početka bolje šutirao, gradio koš i branio svoj, a Himki je samo na momente uspevao da se približi, ne i preokrene veliki zaostatak koji je imao tokom celog meča.

Bivši srpski reprezentativac Stefan Marković je, u odsustvu Alekseja Šveda, u prvom poluvremenu bio sjajan i već tada postigao 12 poena, ali nije bilo podrške od saigrača ni u nastavku.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je Džordan Miki iz domaćeg tima sa 19 poena, Marković 14, ali je mnogo više raspoloženih igrača bilo u taboru Baskonije gde je Šavon Šilds imao 15, Johanes Vojtman i Darun Hilijard po 14, Met Dženings 12, a Luka Vildoza 10 poena.

Evroliga, 15. kolo:

četvrtak

Himki – Baskonija 78:85
Darušafaka – Olimpijakos 79:75

20.15 Makabi Tel Aviv – Olimpija Milano
21.00 Barselona – Anadolu Efes

petak

18.30 Fenerbahče – Real Madrid
20.00 Panatinaikos – CSKA Moskva
20.30 Bajern Minhen – Budućnost
21.00 Gran Kanarija – Žalgiris

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter