0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KRKA / DRAGO PERKO / KOSARKA.SI

ABA LIGA: Šta to bi, Bel i Bitadze debitovali – Budućnost izgubila od poslednjeplasirane Krke

Objavljeno: 24.12.18 u 19:47

Aktuelni šampion je pretrpeo četvrti poraz u ovoj sezoni, i to od trenutno najlošije ekipe na Jadranu.

Rezultatom 69:64 je Krka pobedila Budućnost.

Izuzetno loše su Podgoričani otvorili utakmicu, sa svega pet ubačenih poena u celoj prvoj četvrtini. To je iskoristila Krka i u ranoj fazi utakmice pobegla na dvocifreni plus, da bi na kraju prve četvrtine imala vođstvo od 13 razlike. Malo bolje je Budućnost igrala do poluvremena, a na velikoj pauzi je šampion imao ukupno 19 poena što je zaista ispod nivoa.

Jasno je bilo da bi Budućnost mogla da se vrati u drugom poluvremenu pošto ni domaćin nije pokazao preterano dobru igru, ali se to nije desilo. Dobro su Podgoričani odigrali treću deonicu, u odnosu na prethodni deo utakmice, ali je u ključnoj, četvrtoj, Krka uspela da sačuva razliku.

Od trojice skorašnjih pojačanja Budućnosti, debitovali su Goga Bitadze koji je za 26 minuta imao 12 poena, kao i Bel koji je bio bez poena za sedam minuta igre. Petar Popović je postigao 16 poena i ujedno bio najbolji strelac na meču, dok je Luka Lapornik bio najbolji u pobedničkom timu sa 12 poena.

ABA LIGA – 12. KOLO

Petak
Zadar – FMP 79:85

Subota
Cibona – Crvena zvezda 54:76
Partizan – Cedevita 71:76
Mega Bemaks – Igokea 93:88

Nedelja
Mornar – Olimpija 80:75

Ponedeljak
Krka – Budućnost 69:64

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter