0
Evroliga

FOTO: KK Budućnost Voli

EVROLIGA: Budućnost sa 38 poena razlike demolirana u Istanbulu

Objavljeno: 18.12.18 u 19:45

Košarkaši Budućnosti doživeli su novi, ubedljiv poraz u Evroligi.

Od njih je bila bolja ekipa Anadolu Efesa, koja ih je u dvorani ‘Sinan Erdem’ savladala rezultatom 106:68 (29:20, 20:21, 32:12, 25:15).

Tri puta je ove sezone slavila ekipa Aleksandra Džikića, i to sva tri u svojoj ‘Morači’. Međutim, ‘plavi’ nikako da jednu takvu utakmicu odigraju na gostujućem terenu. Kao da to nisu isti oni igrači koji igraju u Podgorici, a tako je bilo i večeras u Istanbulu, gde ih je Efes savladao sa 38 poena razlike.

Od samog početka utakmice bolju igru prikazali su domaći igrači, te su jasno do znanja stavili da bez mnogo muke žele da upišu još jedan trijumf. I tako je i bilo, izabranici trenra Džikića uspevali su da smanje u par navrata prednost tokom prvog poluvremena, ali to nije bilo dovoljno. Najmanja prednost iznosila je četiri poena i to nakon ubačenih slobodnih bacanja Erla Klarka na nešto više od tri minuta pre kraja drugog perioda.

U drugom poluvremenu došlo je do raspada igre gostiju, a igrači Efesa preuzeli su potpunu kontrolu nad utakmicom. Prelomni trenuci meč bili su na pet minuta do kraja treće četrvrtine, kada Efes pravi seriju od 22 postignuta koša, a do odlaska na odmor košarkaši Budućnosti nisu niti jednom pogodili koš.

Najviše poena u ekipi Ergena Atamana upisao je Buboa sa 22 poena, a pratili su ga Motum sa 17, Simon sa 15, Moerman sa 13, dok je Vasa Micić ubacio sedam. U sastavu Podgoričana Erl Klark je ubacio 21, Koti Klark 12, a Džekson 11.

U narednom kolu koje se igra u četvrtak Budućnost dočekuje Fenerbahče, a Efes gostuje u Moskvi.

Evroliga, 13. kolo

Utorak

Anadolu Efes – Budućnost 106:68

18.45 Fenerbahče – CSKA Moskva
20.45 Barselona – Olimpijakos
21.30 Gran Kanarija – Baskonija

Sreda

18.15 Darušafaka – Žalgiris
21.05 Makabi Tel Aviv – Himki
20.45 Armani Milano – Bajern Minhen
21.00 Real Madrid – Panatinaikos

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter