Odluku će doneti utakmice poslednjeg kola prve faze Evrokupa koje se igraju sledeće sedmice.

U mnogim takmičenjima i sportovima žreb je često poludirigovan zbog više učesnika iz iste države, što je bio slučaj i u prvoj fazi Evrokupa, ali pred ulazak u TOP 16 fazu nije takav slučaj, jer je neminovno da se sastanu ekipe iz iste zemlje.


To je moguće i sa Srbijom, odnosno, njena dva predstavnika, Crvene zvezde (grupa A) i Partizana (grupa C). Samo je potrebno da se poklopi nekoliko rezultata u poslednjem 10. kolu.

Taj scenario je moguć ukoliko i crveno i crno-beli završe u novoformiranoj grupi H, koju bi činili prvi iz grupe D, to će sigurno biti Uniks, drugi iz grupe A u kojoj je Zvezda, treći iz grupe B, što će izvesno biti Cedevita i četvrti iz Partizanove grupe C.

Da bi Crvena zvezda bila druga u grupi A potrebno je da savlada Galatasaraj u Istanbulu u poslednjem kolu, kao i da Andora izgubi od Monaka.

Isto tako, da bi Partizan bio četvrti u grupi C, potrebno je da pred svojim navijačima savlada Turk Telekom sa više od šest poena razlike, a da Zenit trijumfuje nad Asvelom u Sankt Peterburgu.

U tom slučaju grupu H TOP 16 faze bi činili Uniks, Crvena zvezda, Cedevita i Partizan. Scenario koji nije nerealan, zar ne?

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.