0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

ONI SU OBELEŽILI 10. KOLO: Vanja najbolji, Apić najviše skakao, Adamović dodavao, a Džekson ‘krao’

Objavljeno: 11.12.18 u 14:49

Košarkaš beogradskih crno-belih proglašen je za najboljeg u desetom kolu ABA lige.

Njegova ekipa uspela je da savlada na gostovanju Igokeu, a najbolji igrača na tom meču bio je upravo Marinković.

Mladi bek je na ovom meču pružio jednu od najboljih svojih partija. On je za 28 minuta na parketu uspeo da upiše 28 poena, tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu, što mu je donelo i 32 indeksna poena. Ako bi se gledali samo indeksi, Dragan Apić je u ovom kolu bio najbolji sa sifrom 39, dok je na drugom mestu Luka Lapornik sa 35. Ipak, FMP i Krka doživeli su poraze u ovom kolu, pa je onda trećeplasirani Marinković dobio priznanje za najkorisnijeg.

FOTO: KK FMP

U ovoj rundu od svih igrača u regionu, Vanja je ubacio i najviše poena. Po broju asistencija najbilji je bio Filip Adamović iz Igokee, koji ih je sakupio deset. Dragan Apić imao je čak 16 skokova, što je najviše u ovoj rundi, dok je bek podgoričke Budućnosti, Edvin Džekson sinoć protiv Mege imao četiri ukradene lopte.

 
 
 
View this post on Instagram

The top performers of #ABALiga Round 10 are coming from @partizanbc, FMP, @bcigokea & @buducnostvoli!

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Dobra forma Marinkovića može da raduje navijače Partizana, koji večeras od 20.30 časova igra utakmicu Evrokupa protiv Asvela, koja je jedna od bitnijih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter