2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Novi Partizan, stare boljke, ali ostvarena je zlata vredna pobeda u Francuskoj!

Objavljeno: 11.12.18 u 22:34

Košarkaši Partizana savladali su u Vilerbanu ekipu Asvela rezultatom 78:75, čime su zadržali šansu da se u poslednjem kolu plasiraju u sledeću rundu Evrokupa.

Pre večerašnjeg duela bilo je jasno, crno-beli su morali da pobede u Francuskoj kako bi zadržali bilo kakvu šansu da se u poslednjem kolu kroz kalkulacije dokopaju naredne faze Evrokupa.

Ispostavilo se da smo u dvorani budućeg Evroligaša (Asvel dobio poziv za narednu sezonu) gledali još jednu veliku dramu koju je Partizan priredio svojim navijačima.

Počelo je dosta tvrdo, ali u ritmu koji je odgovarao Partizanu, jer je bilo od ključne važnosti da se ne dozvoli Francuzima da igraju svoju brzu igru kao što su činili u Beogradu, kada su demonstrirali čas košarke crno-belima.

U toj borbi pomagao je Novica Veličković pod košem i Markus Pejdž koji su doneli plus pet posle prve deonice. U drugoj su Beograđani imali i plus devet, ali su brzo dozvolili povratak domaćinu, no u finišu je ipak stigao do pet poena prednosti – na semaforu je bilo 37:32.

U drugom poluvremenu ponovo je vraćen egal i ušlo se u igru ‘koš za koš’. Zapravo, statistika će pokazati, zaista mnogo puta je promenjeno vođstvo i u toj ‘rezultatskoj klackalici’ Partizan je često gubio utakmice, činilo se da će i ovog puta.

Međutim, Partizan je uspevao u par navrata da stigne do tri  i četiri poena viška, odličnom sekvencom Radeta Zagorca i trojkom Vanje Marinkovića, a na tri minuta pre kraja krenula je serija koja je odlepila crno-bele na osetniju razliku.

Tada je Džok Lendejl dominirao pod oba koša, poentirao je lako na polaganju uz par izvrsnih asistencija Markusa Pejdža i razlika je na 1:17 pre kraja iznosila sedam poena u korist crno-belih.

A onda, neverovatna serija grešaka izabranika Andree Trinkijerija, koji pokraj aut-linije nije mogao da veruje šta gleda. Čak tri lopte su bukvalno predali rivalu, koji je dva puta lako poentirao, a poslednji nalet su njegovi momci ipak uspeli da odbrane.

Na 15 sekundi pre kraja i 78:75 za goste, Asvel je imao napad za produžetak, Partizan nije pravio faul, pa su domaći imali čak i otvoren šut Mantasa Kalnietisa, koji je bio kratak, i srećom, Partizan je slavio zlata vrednu pobedu.

Sada mnogo toga zavisi od sutrašnje utakmice između Turk Telekoma i Trenta, pa će tek tada moći da se prave ozbiljnije kalkulacije.

‘Iks-faktor’ na večerašnjem meču bio je Džok Lendejl, koji je ubacio 15 poena, od čega nekoliko ključnih u presudnim momentima. Aleksej Nikolić i Markus Pejdž su takođe postigli po 15, Vanja Marinković je imao 11, a Đorđe Gagić 10 poena.

U poraženom taboru, istakao se Mira Bilan sa 17, dok su po 10 imali Mantas Kalnietis i Dejvid Lajti.

Evrokup, 9. kolo:

Grupa C

utorak:

Asvel – Partizan 75:78
Valensija – Zenit 97:89

sreda

18.00 Turk Telekom – Trento

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. VI STE PONOS OVE ZEMLJE I HVALA STO STE NAS OBRADOVALI! E SAD KAKO VISE VOLITE NE MORA HVALA MOZE I MERSI CAK 4 PUTA!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter