0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Rutinska pobeda Zvezde protiv Zadra – sjajni Regland, probudio se Cirbes

Objavljeno: 09.12.18 u 20:40

Nakon svega viđenog večeras, izgleda da je pauza prijala ekipi Milana Tomića.

Oni su rutinski stigli do desete vezane pobede u regionalnom takmičenju, savladavši Zadar rezultatom 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17).

Od samog starta utakmice igrači beogradskog tima pokazali su da im je cilj da sa što manje potrošene snage stignu do novog trijumfa. Košarkaši Zadra u prvih pet minuta uspeli su da pruže otpor rivalu, a nakon toga ekipa Milana Tomića stigla je do prednosti koju je održala do kraja utakmice.

Gosti su poenima otvorili ovaj duel, a prva četiri minuta igre rezultat je bio na ‘klackalici’. Pri rezultatu 8:8 Boriša Simanić postigao je trojku, a potom su crveno-beli nastavili niz poena koji su postigli Regland i Cirbes, te se tako došlo do prve osetnije prednosti od devet poena. Kasnije su košarkaši Zadra to uspeli da smanje, a trojkom Litla, prednost je spala na jedan posed, ali se na odmor posle tog dela igre otišlo sa ‘plus šest’ za crveno-bele.

Identična slika viđena je i u drugoj četvrtini, a pogotkom Perperoglua na otvaranju tog dela igre, ekipa sa Malog Kalemegdana stigla je do prvo dvocifrenog vođstva. U ovom periodu igre trener Tomić prostor za igru dao je i igračima koji do sada nisu dobijali previše minuta, Nenadiću i Davidovcu, koji su to iskoristili na pravi način, a na veliki odmor otišlo se sa 12 poena prednosti na kontu domaćeg tima.

FOTO: STARSPORT

Nakon pauze crveno-beli nastavili su da povećavaju razliku, koja nije padala ispod dvocifrene, te su rutinski došli do nove pobede u sezoni. Zanimljiva je i činjenica da je čak sedam igrača u sastavu Crvene zvezde pogađalo za tri poena. Najraspoloženiji za igru u ekipi Milana Tomića bio je Džo Regland sa 17 poena i šest asistencija, a pratili su ga Perpeloglu sa 15, Cirbes sa 14 i Simanić sa 11. Na drugoj strani Von je ubacio 16, a Litl 14, dok je nedostajala dobra igra Luke Božića, koji je meč završio sa šest poena.

Nakon ove utakmice crveno-beli imaju deset pobeda, bez poraza, dok Zadar ima skor od tri pobede i sedam poraza. U narednom kolu Zvezda će gostovati Megi, dok Zadar na svom terenu dočekuje Igokeu. Crveno-beli pre novog meča u ABA ligi odigraće u sredu od 19 sati važan duel u Evrokupu protiv Breše u dvorani ‘Aleksanar Nikolić’.

ABA LIGA: Crvena zvezda – Zadar 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17)
Dvorana Aleksandar Nikolić

Sudije: Sreten Radović, Igor Dragojević, Uroš Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Regland 17, Perperoglu 15, Davidovac 3, Nenadić 8, Lazić 3, Faje 8, Beron 7, Dobrić, Ristić 4, Simanić 11, Cirbes 14, Odžo 7.

ZADAR: Bašić 3, Megeriti 6, Krajina 9, Von 16, Dašić 6, Vuković 2, Brzoja 2, Špralja 5, Tomas 1, Litl 14, Božić 6, Planinić.

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA, 10. kolo

Petak

Cedevita – Olimpija 95:82

Subota

Igokea – Partizan 84:97

FMP – Mornar 82:84

Nedelja

Crvena zvezda – Zadar 97:70

Ponedeljak

18.00 Krka – Cibona
21.00 Budućnost – Mega Bemaks

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter