12
Košarka

FOTO: STARSPORT

BROJKE KAŽU: Partizan prvi u svetu sa najviše igrača u NBA sa sve hrvatskim Bogdanovićem, tu je još i Mega (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.18 u 11:48

Međutim, poznati ‘HoopsHype’ je zaboravio na nekoliko bivših igrača crno-belih koji su takođe nastupali u NBA.

I bez njih, Partizan je prvi na listi klubova čiji su igrači kasnije nastupali u NBA.

Deseti na listi je Po Ortez sa desetoricom, kao i CSKA i Trevizo. Sa šest je potom Efes, Real Madrid sa sedam, a ljubljanska Olimpija sa osam. Cibona je imala devetoricu koji su nakon toga igrali u NBA uključujući legendardnog Dražena Petrovića.

Jednog više igrača imala je Mega Bemaks, čak desetoricu, ali je ‘HoopsHype’ računao na neke igrače poput Micića, Dangubića i Rakovića koji su izabrani na NBA draftu, ali nikada nisu igrali u NBA, što je i poenta ovog istraživanja koje je bazirano na draftu. Pored pomenutih, tu su Alfa Kaba, Vlatko Čančar, Ognjen Jaramaz i Rade Zagorac koji su takođe samo izabrani na draftu, ali i Nikola Jokić, Timoti Luvavu i Ivica Zubac.

Barselona je imala 12 igrača, dok je na prvom mestu Partizan sa 13 košarkaša među kojima su:

Vlade Divac, Saša Danilović, Željko Rebrača, Predrag Drobnjak, Nenad Krstić, Miloš Vujanić, Kosta Perović, Nikola Peković, Jan Veseli, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj i Nikola Milutinov, dok je ‘HoopsHype’ na ovu listu stavio i Bojana Bogdanovića koji nikada nije igrao za crno-bele.

Kako je ‘HoopsHype’ objasnio, istraživanje je bilo bazirano na to gde su igrači nastupali kada su bili draftovani od NBA ekipa, te se na listi nije našla Baskonija za koju su nekada igrali Skola, Spliter, Noćioni, Kalderon, Priđoni, Teletović, Zoran Dragić

Takođe, među onima koji su igrali za Partizan, a potom u NBA nema imena kao što su Ratko Varda i Aleksandar Đorđević koji nisu draftovani, dok je Semih Erden izabran na draftu tek 2008. godine. Takođe, Davis Bertans je ‘dodeljen’ Olimpiji pošto je draftovan još pre dolaska u Beograd.

0
0

12 Komentara

  1. MA NE, JA SAM MISLIO DA JE FMP TVORAC SRPSKE KOSARKE A NE INSTITUCIJA! PREDGRADJE. PRIGRADSKI MOMCI. KAKO TO EVROPSKI BOSTON DAO NAJVISE IGRACA? PA VALJDA JE MUTIRANI FMP GODINAMA NAJGLEDANIJI NA BALKANU A NE CRNO BELI DZIN! JA SAM ZBUNJEN.NARAVNO DUPLA RADOST!

    2
    0
    Odgovori
  2. Tarlac, Stojakovic, Jaric, Rakocevic, Vujanic, Radmanovic, Bjelica, Marjanovic, Kuzmic, Micic….bez Bertransa, Lovernja i ostali nasi igraca

    1
    0
    Odgovori
        • E MOJ LEKTORU. JA IZ KUMANOVO AKO ZNAS GDE JE DOSTA DOBRO GOVORIM
          TEMA JE VAZNA ATI KAO
          LEKTOR KOLEKTOR NE VISI
          NA OVE KOMENTARE VEC
          IDI U KNIZEVNIKE!! A DA ,
          KK PARTIZAN JE NAJVECI BREND. TEBI TO SMETA
          MOJ LEKTORU!! JADAN SI.

          0
          1

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter