Predsednik Partizana je na administrativnom prelazu prokomentarisao odluku Albanaca da ekspediciji crno-belih ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju.

Košarkaši, stručni štab, upravni odbor i legende Partizana danas su krenuli put Kosovske Mitrovice kako bi bili deo Svesrpskog sabora u okviru protesta zbog cene carine od 100 odsto na srpske proizvode, a od 15 sati je trebalo da se igra utakmica protiv KK Trepča.


Međutim, albanski policajci su zabranili ulaz crno-beloj delegaciji, a predsednik Ostoja Mijailović je obrazložio šta se zapravo događalo, kao i šta su im predložili ljudi na administrativnom prelazu ‘Jarinje’.

– Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti, želili smo da u miru prostestvujemo sa narodom i odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći. Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje i prođemo kao Marko Đurić. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku. Žao mi je jer smo imali plan da obidjemo naš narod. Hteli smo i u miru da budemo na Kosmetu, ali očigledno to nije moguće – rekao je Mijailović.