Selektor košarkaške reprezentacije Srbije kazao je da njegovi izabranici u predstojeći duel ulaze bez pritiska.

Reprezentacije Srbije poražena je od Izraela, pa bi dobar rezuktat protiv Grčke bio od velikog značaja.


– Znamo svi, svi smo pelcovani od pritisaka… Najiskrenije se nadam da neće biti pritiska na idividualnoj psihičkoj pripremi za meč. Fizički smo svi dobro, što je bitno. Verujem da ćemo uz pomoć publike doći do prekpotrebne pobede, počeo je Đorđević, pa potom dodao:

– Ekipa je reagovala jako dobro, kao što uvek i reaguje. Znamo gde smo grešili, ali i zašto. Izvršili smo analizu, razgovarali kao i uvek. Odradili smo juče trening oporavka, a danas odradili poslednje pripreme pred Grčku.

Selekcija Grčke u Beograd dolazi bez pritiska, jer je već obezbedila plasman.

– Na nama je sada da odigramo fizički snažno, muški i s verom u sebe dođemo do pobede. Znamo šta je realnost evropske košarke, koliko je u interesu svih rivala koji igraju protiv Srbije da se dokažu, motivi više, i to sportisti znaju šta znači.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić, pozvao je navijače da sutra dođu u dvoranu i podrže reprezentaciju.

– Situacija se jeste zakomplikovala… Sutra imamo priliku da ispravimo to, da u našem gradu, našoj sali i pred našom publikom ostvarimo pobedu. Oni jesu rasterećeni, jer su obezbedili prolaz dalje, ali to ne treba da gledamo, već sebe treba i s tom filozofijom bi trebalo da uđemo u sutrašnju utakmicu, rekao je Lazić.

Za sutrašnji meč, selektor Đorđević na raspolaganju će imati i Vasilija Micića i Stefana Jovića.

– Nadam se da će trening i sutrašnji pred meč dobro proći i da ćemo biti spremni za Grčku. Činjenica je da su nam falile neke stvari u prvom meču protiv Izraela, ali opet malo su dva treninga da se spremiš za takav meč… Nismo se snašli na njihovu odbranu. Drago mi je što je i Vasa sada tu i što mislim da ćemo uz pomoć publike uspeti da pobedimo Grčku, rekao je Jović.