Srbija je pretrpela poraz u kvalifikacijama za Mundobasket od Izraela rezultatom 83:74.

Tako su izabranici Aleksandra Đorđevića prpustili prvu priliku da se domognu Svetskog prvenstva koje se sledećeg leta igra u Kini.


– Video sam i nešto što mi se nije svidelo. Imamo 12 igrača, ali nisu svi bili spremni da fizički ulože napor kakav zahteva ovaj meč. Jedan je bio ‘aut’ i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu. Milosavljević je srce ove ekipe i zna šta je potrebno da se igra košarka i on zna o čemu pričam, rekao je Đorđević, a zatim dodao:

– Nismo u poslednja tri tajm-auta izneli pravi plan da damo koš, tri izgubljene lopte u ključnim momentima su nedopustive. Ponosni smo na trud, ali ovaj put nedostajala je kreacija i na kraju smo platili smo malo više zbog neiskustva pojedinih igrača. Video sam i nešto što mi se nije svidelo. Imamo 12 igrača, ali nisu svi bili spremni da fizički ulože napor kakav zahteva ovaj meč. Jedan je bio ‘aut’ i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu. Milosavljević je srce ove ekipe i zna šta je potrebno da se igra košarka i on zna o čemu pričam.

Đorđević je govorio i o ulozi favorita u kvalifikacijama.

– Nema ovde sigurne utakmice za nas, znamo na čemu smo, nemamo šansu da dođemo do igrače iz NBA i Evrolige, mnogi su povređeni. Od starta kvalifikacija do sada, ovo je potpuno drugačija grupa igrača, za svaki prozor dođu tri nova igrača. Veoma je teško dođi do automatizama u igri. Sada igramo pred svojim navijačima, nadamo se pobedi, ali pred nama je dug put.