1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TOMIĆ RAČUNA NA SVE IGRAČE: Potrebno nam je puno pameti i 120 posto mogućnosti

Objavljeno: 23.11.18 u 15:53

‘Večiti’ derbi otvara 9. rundu takmičenja u ABA j.t.d. ligi pred dvonedeljnu pauzu koja sledi zbog obaveza nacionalnog tima.

Ovo je prvi susret gradskih rivala posle polufinala srpske Superlige u kojoj su crveno-beli slavili rezultatom 2:0.

Pred ovaj meč ekipa Crvene zvezde zauzima prvo mesto na tabeli bez poraza, a trener Milan Tomić nema problema sa povredama igrača, i može da računa na sve raspoložive snage.

– Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj u ovom meču. Sigurno da je potrebno da se u subotu odigra borbeno, ali sa puno pameti, u oba pravca,  u odbrani i u napadu. Igramo na strani, pred njihovom publikom, ponavljam potrebno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou – rekao je trener crveno-belih.

Sličnog mišljenja je i kapiten Branko Lazić.

– Prvi derbi u novoj sezoni, igraćemo ga kao gosti, ali ta činjenica vrlo često u ovakvim mečevima nije bila presudna, već su odličivali neki drugi detalji. Ono što je za nas važno, je da odigramo našu igru i ponovimo neke dobre utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvrsto u odbrani, sa maksimalno koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu – rekao je kapiten crveno-belih koji ima veliko iskustvo igranja ovakvih mečeva u kojima je akter još od 2011.godine.

Ovo će biti 36.duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, Crvena zvezda mts je zabeležila 16 pobeda, u prethodnoj sezoni, oba duela u regularnom delu takmičenja dobili su crveno-beli.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter