9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NEBOJŠA ČOVIĆ O TRENERU PARTIZANA: Trinkijeri je bio nestrpljiv, nisam mogao da čekam dva puta

Objavljeno: 20.11.18 u 18:27

Crvena zvezda je na kraju pretprošle sezone ostala bez Dejana Radonjića, kog je nasledio Dušan Alimpijević. Loši rezultati doprineli su razlazu sa mladim stručnjakom, sezonu je okončao Milenko Topić, a na klupu Zvezde je potom seo Milan Tomić.

No, sve je moglo da bude drugačije, pošto je Zvezda pre Alimpijevića želela da na mestu trenera vidi – Sita Alonsa ili Andreu Trinkijerija.

Nebojša Čović je u intervjuu koji je dao Blicu otkrio šta je presudilo da Alonso ne sedne na klupu tima sa Malog Kalemegdana:

– Bilo je razgovora sa Sitom Alonsom, on se dogovorio da odradi sezonu sa nama, tj. do kraja prošle sezone u domaćem prvenstvu, ali nije mogao da zadovolji performanse koje su propisane za trenere. Strani trener u našoj zemlji može da bude samo strateg koji je osvajao nacionalno prvenstvo ili je sa reprezentacijom uzimao prvenstvo Evrope. Alonso je i pored toga pristao da sedi na klupi, da ne ustaje, a da skače neko drugi, ali mi na to nismo pristali. Onda je Sito otišao u Cedevitu i sami procenite da li je pogrešio.

FOTO. STARSPORT

Čović ne krije da je zvao i Andreu Trinkijerija:

– Trinki je moj stari prijatelj, zanimljiv je. Nije me iznenadilo što je potpisao za Partizan. Mislim da je bio nestrpljiv, da je nestrpljivo uradio jer se otvorio posle toga Makabi, pa Baskonija – evroligaški klubovi. On je dobar trener, zna posao trenera i šou majstora. Super, to je novi kvalitet sa svima nama. Razgovarali smo, on je otišao u Ameriku da vidi da li će tamo biti pomoćni trener, imao je saobraćajni udes. Jedne godine sam čekao, pa dočekao, ove godine nisam mogao da čekam. Nisam ga video od dolaska u Beograd, videćemo se uskoro. Ne verujem u subotu, mirnije mi je da gledam derbi sa strane, rekao je Čović.

Zapratite HotSport, najjaču sportsku stranicu na Instagramu!

0
0

9 Komentara

  1. mali vestacki klub … to prave trenere NE interesuje … danas jesu ( dok je ove vlasti …) sutra IH nema … ZAMRZNUTI, USPAVANI, UZ FUZIJE-SPAJANJA od BG. predgradja-zeleznika preko lj. bogdana-malog kalemegdana do novog sada … pa opet natreg-nazan, sa X puta promenjenim imenom i adresom … kako da IH neko nadje … evropa se sa pravom pita: KO SU SAD PA OVI …KRAJ IM SE SASVIM SIGURNO BLIZI !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter