Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u jutarnjim časovima za Andoru gde ih u utorak od 20 časova očekuje utakmica 8. kola Evrokupa.

Nakon odlične partije protiv Mornara i produžetka trijumfalnog niza u ABA ligi, crveno-beli su krenuli u Andoru sa jasnim ciljem.


Nešto nakon 10 časova čarter let je krenuo put Đirone, a odakle će po planu puta uslediti tročasovna vožnja autobusom do Andore.

– Prva reakcija je bila protiv Mornara. Bila je dobra utakmica, značilo nam je dosta za samopouzdanje. Imamo dve utakmice na strani, Andora pa Partizan. Karakter ekipe se gradi na strani, a ne kod kuće. Biće teška utakmica, oni imaju učinak od četiri pobede i tri poraza u Evrokup i mi moramo da odigramo kvalitetnu utakmicu da bismo pobedili. Idemo na pobedu, ne interesuje nas koš razlika iz Beograda – rekao je Milan Tomić, trener crveno-belih.

Kratku analizu rivala i svoje viđenje naredne utakmice imao je i Ognjen Dobrić.

– Andora je tim koji igra na energiju, dobro igraju kod kuće i sigurno će biti neizvestan meč. Mi ćemo probati da uradimo ono što smo planirali i nadamo se da ce to biti dovoljno za pobedu. Trijumf bi dosta značio jer sledecu utakmicu u Evorkupu igramo kod kuće i to će nam biti dovoljno za prolaz dalje ukoliko pobedimo – istakao je Dobrić.

Crvena zvezda će sutra imati podršku svojih navijača koji su bukirali mesto u avionu zajedno sa svojim herojima. Za sve ostale prenos je obezbeđen na TV Sport Klub.