1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

TRINKIJERI PRED BUDUĆNOST: Mi smo autsajderi – budžet i cene njihovih Amerikanaca vam sve govore

Objavljeno: 17.11.18 u 18:31

Košarkaši Partizana nakon poraza od Zenita u Evrokupu vraćaju se obavezama u regionalnom takmičenju.

Oni će sutra u sklopu osmog kola ABA lige gostovati Budućnosti u Podgorici.

Težak raspored je pred ekipom Andree Trinkijerija, koji je svojim dolaskom ‘prodrmao’ crno-bele. Ipak, italijanski stručnja smatra da njegova ekipa nije favorit pred odlazak na megdan aktuelnom šampionu regionalnog takmičenja.

– Ovo je drugi korak u teškoj seriji i da ja u toj seriji od četiri utakmice kažem da smo autsajderi, neko bi to shvatio kao da ne verujem u svoju ekipu. Mi imamo potencijal, svaki dan nešto naučimo. Nećemo mi svaki dan biti bolji, ali ćemo sigurno biti bolji. Kada kažem da smo autsajderi, mislim da u ove četiri utakmice, Zenit, Budućnost, Valensija i Zvezda – mi nismo favoriti. Ali, ja verujem u moju ekipu, kazao je Trinkijeri.

Potom je italjijanski stručnjak obrazložio zbog čega smatra da njegov tim nije favorit u Podgorici.

– Zašto nismo favoriti u nedelju? Kada igraš Evroligu prvi put posle mnogo godina, treba ti adaptacija. U četvrtak uveče smo videli šta Budućnost može, kakva je to utakmica bila, kakva atmosfera, a bila je teška. Iskusna je to ekipa. Šta da kažem o njihovim Amerikancima? Njihove cene govore za sebe. Budžet govori, sve su to vrhunski igrači. Ali, ja mislim da su ključni košarkaši Budućnosti Gordić i Ivanović. To su jako, jako važni igrači. Oni mogu da dobiju utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena, i oni su najveća meta za našu odbranu, kazao je on.

FOTO: STARSPORT

Plejmejker Partizana, Aleksej Nikolić rekao je da njegovu ekipu očekuje još jedno teško gostovanje.

– Posle Zenita, pred nama je još jedno teško gostovanje, protiv ekipe koja se sigurno nalazi u dobrom momentu. Ostvarili su prvu pobedu u Evroligi uz oboren rekord takmičenja sa 21. postignutom trojkom. Da bismo ostvarili pobedu, potrebno je da budemo maksimalno fokusirani u svim segmentima igre, da imamo stabilnost u igri i da naša energija bude na najvišem mogućem nivou. Mislim da nas očekuje lepa utakmica, rekao je Nikolić.

Derbi osmog kola regionalnog takmičenja na programu je sutra od 19 sati, a prenos je na prvom kanalu Arene sport.

0
0

1 Komentara

  1. Poceo kao Dulo o parama budzetima i sl pa druže kada je tvoj klub bez tebe godinama otimao igrace pare i sve što je mogao da otme niko to nije smeo da prica jer ste ziveli na racun drzave 20+ godina i sad vi nekom prodajete jajca za bubrege

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter