0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda prebacila ‘stotku’ i lako savladala Mornar za osmi trijumf u nizu

Objavljeno: 17.11.18 u 20:42

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su niz pobeda u regionalnom košarkaškom takmičenju.

Ovog puta ekipa Milana Tomića u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ savladala je Mornar iz Bara, rezultatom 104:71 (23:16, 27:16, 25:27, 29:12).

Tim koji vodi nekadašnj trener crveno-belih, Mihajlo Pavićevića poenima Brauna i Keniga, te serijom od 5:0 otvara ovu utakmicu. Do izjednačenja domaći tim dolazi košem Bilija Berona pri isteku četvrtog minuta igre u prvoj deonici. Krajem te deonice domaći tim ‘dodaje gas’, pa se raspoloženom Beronu, poenterski pridružuju Faje i Regland, a nokon tog dela igre bilo je ‘plus sedam’ za Zvezdu.

Dobru igru nastavili su izabranici Milana Tomića i u drugom periodu. Svoju šansu na dobar način iskoristili su Dobtić, Ristić i Nenadić. Ovaj deo igre obeležilo je sjajno zakucavanje Ognjena Dobrić, a na pauzi nakon druge četvrtine, Zvezda je imala prednost od 18 poena razlike. U trećem periodu bilo je nešto više neizvesnosti, prednost sa poluvremena se nije topila, a u taboru gostiju ovaj period obeležio je Voler.

U poslednju četvrtinu domaći igrači ušli su da ‘završe posao’. Priliku da pokažu šta znaju dobili su igrači koji nisu imali previše minuta u dosadašnjem toku prvenstva. Svi igrači Crvene zvezde na ovom meču upisali su poene, a najviše u crveno-belom taboru postigao je Bili Beron 18, a pratili su ga Odžo sa 14 poena i devet skokova, te Risitć i Simanić sa 12, odnosno 11. U taboru ekipe iz Bara najbolji je bio Voler sa 19 poena i Braun sa 17, čiji je šut iz igre bio 11.8 procenata.

FOTO: STARSPORT

ABA liga, 8. kolo

Petak

Igokea – Petrol Olimpija 115:105

Subota

FMP – Cedevita 81:95

Crvena zvezda mts – Mornar 104:71

Nedelja

17.00 Krka – Mega Bemax
19.00 Budućnost Voli – Partizan NIS

Ponedeljak

18.00 Cibona – Zadar

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter