0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Partizan poklekao, Zenitu pobeda u Sankt Peterburgu

Objavljeno: 14.11.18 u 19:51

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Zenitu u Sankt Peterburgu rezultatom 75:71 u meču 7. kola Evrokupa.

Odlično je Bandža Si otvorio meč, a posle njegove trojke usledili su koševi Dženkinsa i Voronova, za prvo vođstvo Zenita. Odgovorio je Janković trojkom, dodao je Lendejl dvojku, pa su crno-beli stekli prednost od četiri poena, što su na krilima Jankovića, koji je pogađao sa distance, vođstvo čuvali sve do finiša prve četvrtine, kada je Puškov Zenit primakao na 22:20 par desetinki pre kraja prve četvrtine

Puškov je odmah potom poravnao, ali je početak druge deonice sjajnim zakucavanjem obeležio Bandža Si.

Partizan je došao do sedam poena prednosti u 15. minutu zahvaljujući trojci Nikolića i košem Pejdža. Upravo je Amerikanac košem uz faul održao crno-bele na 34:27, potom je i Nikolić dvojkom doneo „+9“, ali su Dženings i Valiev primakli domaći tim na -2 (37:35),  no još jedna serija odvela je Partizan na 42:35, a poluvreme je okončano nakon što je Karasiov pogodio sva tri slobodna bacanja nakon faula pri šutu za tri poena, pa je poluvreme dočekano rezultatom 44:40.

Lendejl i Pejdž su koševima doneli osam poena viška gostujućem sastavu, ali je Zenit prišao serijom 6:0 na 48:46. Usledio je nešto lošiji period u igri tima Andree Trinkijerija, dodatan problem mogala bi da predstavlja potencijalna povreda Bandže Sija, koji se u jednom momentu uhvatio za leđa, a Karasjov je dvojkom doneo izjednačenje, 50:50. Igralo se koš za koš do poslednjeg minuta, kada je Lendejlu dosuđen faul u napadu, potom je i Si izgubio loptu, a Zenit iskoristio priliku i otišao na 58:54. 

Poslednja deonica otvorena je očajnom igrom Partizana i Zenitovim „begom“ na 63:54 nakon serije 23-6, trenutak odluke dogodio se u 33. minutu, kada je Partizan vezao nekoliko grešaka a ruski tim na to odgovorio poenima Puškova za 67:54. Uspeli su košarkaši Partizana da se vrate, pogodio je Marinković dve trojke, potom je Nikolić sa linije za slobodna bacanja primakao ekipu na 73:71, ali je košem Karasjova domaći sastav ponovo otišao na četiri razlike, što su i sačuvali do kraja.

Partizan je tako zabeležio peti poraz u Evrokupu, prvi od dolaska Andree Trinkijerija, dok je Zenit stigao do četvrte pobede.

Zenit – Partizan 75:71 (20:22, 20:22, 18:10, 17:17)

Hala: Sibur arena
Sudije: Šemeš, Majkić i Rakus

ZENIT: Rejnolds 8, Dženings 8, Karašev 21, Puškov 2, Truškin 12, Voronov 4, Simonović, Panin, Jutof, Šrab 9, Valijev 11.

PARTIZAN: Pejdž 10, Si 9, Aranitović, Marinković 11, Gegić 4, Pecarski 1, Gavrilović 6, Janković 8, Lendejl 6, Gagić 7, Nikolić 9.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

HotSport možete pratiti i na instagramu. Hvala!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter