1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Ni ‘Pionir’ više nije ‘neosvojiva tvrđava’, novi evropski poraz Crvene zvezde (FOTO)

Objavljeno: 14.11.18 u 20:51

Crvena zvezda je upisala treći poraz u Evrokupu, drugi vezani u takmičenju, a prvi na domaćem terenu u celoj sezoni.

Rezultatom 91:75 Monako je porazio Crvenu zvezdu u Beogradu.

Bili Beron je otvorio utakmicu sa pet postignutih poena, ali je period dobre igre crveno-belih na startu utakmice Monako ispratio sa dve trojke, Nidama i Hamera. Igralo se koš za koš, oba tima veoma raspoložena, ređale su se i trojke. Lakomb i Kikanović su doneli prvu osetniju prednost gostima, od četiri razlike, ali trojkama Dobrić i Regland vraćaju vođstvo domaćem timu u finišu prve deonice.

Na početku druge deonice, Majkl Odžo pravi minijaturu od četiri vezana poena i zadržava prednost na strani Zvezde. Usledio je period igre kada je Zvezda imala četiri poena razlike, da bi mini serijom Monako na dva minuta do poluvremena preokrenuo zahvaljujući pogođenom šutu izvan linije 6,75 Utare.

FOTO: STARSPORT

Meč je prelomila treća četvrtina koju je veoma loše započela Crvena zvezda. Izuzetno slaba igra u odbrani crno-belih, ali i u napadu pošto je Monako vezao osam poena. Perperoglu je na kratko prekinuo nalet Francuza, posle čega je poenima Elmedina Kikanovića Monako došao do tada maksimalnih plus devet. Međutim, to je bio samo start sjajne serije gostiju. Ređale su se greške crveno-belih koje su Francuzi kažnjavali, pa je na dva minuta do kraja pretposlednjeg perioda bilo plus 20 za Monako.

Nije ostalo ništa Milanu Tomiću sem da minutažu pruži onim igračima koji su bili u drugom planu, te su pora uspeli da blažim učine Simanić, Ristić, Davidovac

EVROKUP, 7. kolo:

Grupa A:

Sreda:

Galatasaraj – Ulm 77:69
Crvena zvezda – Monako 75:91

20.30 Breša – Andora

Grupa B

Utorak:

Arka – Tofaš 77:87

Sreda:

20.00 Alba – Cedevita
20.45 Limož – Lokomotiva Kuban

Grupa C

Utorak:

Trento – Asvel 79:77

Sreda:

Zenit – Partizan 75:71

20.45 Valensija – Turk Telekom

Grupa D

Utorak:

Ritas – Uniks 81:87

Sreda:

19.00 Frankfurt – Unikaha
19.00 Mornar – Torino

0
0

1 Komentara

  1. Ovaj tim sa ovim igracima nema sanse da osvoji aba ligu.trener se nigde ne vidi kad tim pocne da pada.odbrana je nula i ne moze bolje.kakva je to selekcija kad pola tima dolazi iz fmp a ostali isluzeni igraci

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter