Kada je proteklog leta Filip Čović promovisan u prvi tim Crvene zvezde, mnogi navijači kluba sa Malog Kalemegdana ovaj potez su okarakterisali kao grešku.

Takav stav preovladava i danas, uprkos sedam vezanih pobeda u ABA ligi i prvom mestu A grupe Evrokupa uz četiri pobede i dva poraza.


Dakle, Crvena zvezda je od početka sezone osvojila Superkup ABA lige, u regionalnom takmičenju savladala po mnogima dva glavna favorita za prvo mesto – Budućnost i Cedevitu, u Evrokupu dva puta izgubila na gostovanjima, ali se još uvek neretko mogu čuti zamerke zbog Čovićevog boravka u timu.

A šta kaže njegova statistika?

Plej Zvezde je za 123 minuta na parketu ubacio 40 poena, pri tom za dva pogodivši šest od sedamnaest pokušaja (35,3%), za tri šest od 14 (42,9%), dok sa 30 asistencija zauzima drugo mesto u ekipi iza Reglenda (41).

Što se Evrokupa tiče, Čović na šest mečeva ima 21 poen, sa 16 asistencija je na trećem mestu u ekipi, uz jedan pogodak iz igre za dva iz šest pokušaja, te 3/14 za tri.

Na početku sezone, u razgovoru sa Čovićem Zvezdin plej nam je rekao da veruje da mu je mesto u ekipi i da će to tek dokazati. I utisak je da, bar iz perspektive onoga što Milan Tomić traži od ekipe, Čović u ovoj postavi itekako ima mesta, pogotovo ako se uzme u obzir to da je u dobroj meri Tomićev sastav diktirala i finansijska dostupnost igrača.

Crvena zvezda u ovom momentu ima tim koji funkcioniše upravo tako – kao tim. Pri tom, ako se u obzir uzme i činjenica da je taj tim već drugu godinu za redom novi, sa novim strategom, i da se igrači još uvek praktično tek upoznaju, nema sumnje da su dometi izuzetno visoki.

A stara izreka kaže – tim koji pobeđuje ne bi trebalo menjati. Bar ne dok ne bude neke preke potrebe za tim.

Šta vi mislite, da li FIlip Čović zaslužuje da bude u timu Crvene zvezde?

Da li je Filip Čović dobro rešenje za 'bekap' pleja Crvene zvezde?
Loading ... Loading ...