15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

VELIKA ENIGMA ZVANA FILIP ČOVIĆ: Zvezdaška javnost protiv iskusnog plejmejkera, a evo šta kaže statistika… (ANKETA)

Objavljeno: 12.11.18 u 21:08

Kada je proteklog leta Filip Čović promovisan u prvi tim Crvene zvezde, mnogi navijači kluba sa Malog Kalemegdana ovaj potez su okarakterisali kao grešku.

Takav stav preovladava i danas, uprkos sedam vezanih pobeda u ABA ligi i prvom mestu A grupe Evrokupa uz četiri pobede i dva poraza.

Dakle, Crvena zvezda je od početka sezone osvojila Superkup ABA lige, u regionalnom takmičenju savladala po mnogima dva glavna favorita za prvo mesto – Budućnost i Cedevitu, u Evrokupu dva puta izgubila na gostovanjima, ali se još uvek neretko mogu čuti zamerke zbog Čovićevog boravka u timu.

A šta kaže njegova statistika?

Plej Zvezde je za 123 minuta na parketu ubacio 40 poena, pri tom za dva pogodivši šest od sedamnaest pokušaja (35,3%), za tri šest od 14 (42,9%), dok sa 30 asistencija zauzima drugo mesto u ekipi iza Reglenda (41).

Što se Evrokupa tiče, Čović na šest mečeva ima 21 poen, sa 16 asistencija je na trećem mestu u ekipi, uz jedan pogodak iz igre za dva iz šest pokušaja, te 3/14 za tri.

Na početku sezone, u razgovoru sa Čovićem Zvezdin plej nam je rekao da veruje da mu je mesto u ekipi i da će to tek dokazati. I utisak je da, bar iz perspektive onoga što Milan Tomić traži od ekipe, Čović u ovoj postavi itekako ima mesta, pogotovo ako se uzme u obzir to da je u dobroj meri Tomićev sastav diktirala i finansijska dostupnost igrača.

Crvena zvezda u ovom momentu ima tim koji funkcioniše upravo tako – kao tim. Pri tom, ako se u obzir uzme i činjenica da je taj tim već drugu godinu za redom novi, sa novim strategom, i da se igrači još uvek praktično tek upoznaju, nema sumnje da su dometi izuzetno visoki.

A stara izreka kaže – tim koji pobeđuje ne bi trebalo menjati. Bar ne dok ne bude neke preke potrebe za tim.

Šta vi mislite, da li FIlip Čović zaslužuje da bude u timu Crvene zvezde?

Da li je Filip Čović dobro rešenje za 'bekap' pleja Crvene zvezde?
Loading ... Loading ...
0
0

15 Komentara

  1. Filip bi valjalo da nosi neku fluorescentnu traku oko glave, kada ga nakon blokade pošalju međ fotografe da ga lakše lociramo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tomić potpisao dil na brzaka, i uvalio mu Nebojša svog sinovca rekreativca kroz sitna slovca.u ugovoru.
    Sad peri-deri…dok ostali dižu formu i koriguju timove.

    Nadam se da ovu sezonu nećemo pamtiti po Filipovim zadnjim promenama…

    0
    0
    Odgovori
  3. PRVO COVICA NIKO NE MRZI ON NEMA KVALITET ZA ZVEZDU MOZE DA IGRA PROTIV KRKE I CIM ON UDJE RAZLIKA SE TOPI IMA PRODORE KOJI SE UGLAVNOM ZAVRSAVAJU RAMPOM SUT MOZE DA POGODI ALI UGLAVNOM PROMASUJE SA NJIM NA DRUGOM PLEJU I JEDNOM CETVORKOM KOJA IGRA MI NEMOZEMO UZETI ABA LIGU BUDUCNOST SE POJACAVA JOS GROBLJE ISTO ALI KAZEM UVEK TVRDOGLAVASCU NASEG PRETSEDNIKA NEMA NISTA OD TOGA MENE IZNENADJUJE TRENER TOMIC KOJI CUTI NESME NISTA DA KAZE PA MI SVI NAVIJACI VIDIMO DA TREBA PLEJ I CETVORKA ZA OZBILJNU KOSARKU I RISTICA U FMP ODMAH ALI ON I TAMO NEMA MESTA

    0
    0
    Odgovori
  4. Smarate za sve pare, niti se pitate niti ikoga interesuje za vase misljenje…
    U krajnjoj liniji treba pokazati neki nivo opste kulture pa makar to bilo u pisanju komentara na raznim mestima poput ovog.

    Realno govoreci KKCZ ove godine nema ni jednog playmaker-a buduci da Regland to nije ili je samo u pokusaju…
    Po meni licno on se odlucio da dodje u KKCZ da nakucava statistiku i po tome je veca stetocina od proslogodisnjeg „crnogorca“ koji saigrace nije video sve dok se u poslednjih par sekundi napada ne zaglavi pa baci frljoku prvom do sebe…
    A tek kad Regland pocne da glumi tigra koji se prikrada to je da dobijes dijarju…
    O njegovoj odbrani moze da se pricama kao o necemu sto treba razvijati zato sto je on ne zeli igrati i to je to…

    Cak je i legendarni Vlada Djurovic odavno primetio i pricao da gringosi medjusobno pustaju jedni druge kako bi ispali igracine…

    A sto se tice samog Covica manite se corava posla necete vi nista promeniti i to je to…

    Jedini neskald mi je u glasovima i komentarima koji kao da su filtrirani…

    0
    0
    Odgovori
  5. Momak igra u svom porodičnom klubu, kako moža da ga iko tera i određuje da li će i šta da igra. Ok, eventualno tata ima pravo da ga kazni, ali ostali mogu samo da skupe pare i kupe klub nazad. Do tad…

    0
    0
    Odgovori
  6. Prosle sezone je bila glupost sa trenerom,a sada sa jednim plejom izgubicemo sigurno finale aba lige.izgubili smo publiku zbog ozbiljnoh gresaka a sada ce je biti sve manje.tim jedva igra evro kup a partizan ce biti sve jaci.

    0
    0
    Odgovori
  7. Filipe idi gonjaj limenke po Železniku,nisi dorasto ovoj Zvezdi i nikad nećeš.Ma koliko se trudio,nemaš kvalitet za Zvezdu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter