6
Košarka

TRINKIJERI DETALJNO O DOLASKU: Za Partizan ću hodati kroz vatru! (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.18 u 20:25

Novi trener Partizana Andrea Trinkijeri prodrmao je velikana srpske košarke i ponovo je prisutna velika nada i euforija među navijačima.

U intervjuu za SportKlub italijanski stručnjak je ispričao kako se odlučio za ovaj potez, nakon nekoliko meseci po odlasku sa klupe Bamberga.

– U životu je jako važan tajming za neke odluke. Kada sam razgovarao sa predsednikom, on mi nije pričao o košarci, već o biznis planu. Ovo nije klub, ovo je institucija košarke. U Srbiji, Balkanu, na svetu. Dok sam slušao te reči: ‘Prvo moramo kuću i sve što je bilo pre rešiti, pa tek onda pričati o košarci’, shvatio sam o čemu je reč – pričao je Trinkijeri.

Zatim je istakao da se nije dovoljno pripremio za uticaj ‘Pionira’, te da su navijači velika snaga ovog kluba.

– Obožavam svoj posao. Želim velike stvari za ovaj klub. Zato neću biti zadovoljan dok ne vidim da je ekipa u pravom smeru. Kada sam došao, ekipa je bila u velikoj depresiji, samo jedan trening pred Megu i to je više bila psihologija. A sada, posle tri utakmice, stiže realnost i moramo da pričamo o košarci. Prikazujemo velike oscilacije. Nedostaje nam iskustvo i jedan ili dva veterana, tu nedostaje Novica. Ali, nadam se da, ono što sam se dogovorio sa njim, može nam doneti, i njemu i ekipi. Svakog dana učim, kako igrači reaguju. Našli smo jedan sistem igre u odbrani, ali to nije dovoljno. Za danas jeste, za sutra neće biti – priča Trinkijeri.

Istakao je da ‘nema pojma’ koliko će biti potrebno vremena da se Partizan vrati na staze stare slave.

– Dao bih ruku da dobijem sledeću utakmicu, ali nije sve ni u pobedi. Naučio sam da i trener nekada može napraviti vrhunski posao kada izgubi. Uvek se pitam: ‘Da li je trener dobar jer dobija utakmice ili dobija utakmice jer je dobar?’. Izgleda glupo, ali nije tako. Košarka je šah dok te neko mladi konstantno. To nije sport za sve.

Pogledajte šta je sve Trinkijeri pričao u studiju ‘SportKluba’:

(Izvor: youtube / Sport Klub)

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

6 Komentara

  1. Auuuu otkuda tolika ljubav??? Lici mi na cistu strasnu ljubav 65-godisnjaka i 22-godisnje djevojke…naravno ovaj deka je dobro situiran

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter