Dolaskom novog trenera na klupu, igrači Partizana počeli su da pružaju bolje partije, ali kako sami kažu još to nije na željenom nivou.

Sinoć su crno-beli pobedili i u drugom vezanom meču, a nakon serije od šest poraza ovakva igra košarkaša oduševila je oko šest hiljada navijača, koji su sinoć bili u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.


Ipak, zadovoljstvo kada su u pitanju trener Andrea Trinkijeri i košarkaši Partizana nije potpuno, jer je i na utakmici protiv Trenta bilo oscilacija u igri. Igrači gostujuće ekipe su dva puta uspeli da vrate deficit od 15 poena razlike, a to brine sve u crno-belom taboru.

– Ništa nismo uradili da možemo da kažemo da smo izašli iz krize. Dobili smo Megu u gostima, ali Partizan je mnogo, mnogo veći klub od Mege i mi tu nemamo šta da slavimo. Dobro je što smo prekinuli seriju poraza, dobro je što smo pobedili i u Evrokupu, ali ništa veliko nismo uradili, kazao je Vanja Marinković u izjavi za ‘Mondo’.

Nako sjajnog otvaranja utakmice košarkaši Partizana našli su se na pravim ‘mukama’.

– Prva četvrtina je od prvog do poslednjeg minuta bila stvarno sjajna. U drugoj su oni reagovali, dok smo mi pali energetski i trkački. I dalje smo igrali na moment pametno i mirno, ali bez energije i maksimalnog zalaganja, to ne može da bude isto, rekao je on, pa dodao:

– Na kraju smo dobili, to je bitno. Moglo je da bude i više od devet razlike i da se mnogo bolje osećamo, a ovako kažemo – pobeda je pobeda, ali nismo najsrećniji igrom. Nijedan meč ove sezone nismo odigrali da dobijemo 15-20 razlike i da bude mirna završnica.

FOTO: STARSPORT

Najmlađi kapiten Partizana u istoriji smatra da starost ekipe nije alibi za loše partije.

– Ovde su skoro svi igrali ili ABA ligu, ili po Evropi. Možda imamo jednog ili dvojicu za koje je ovo novost u karijeri. Pre bih rekao da je problem naša opuštenost kada povedemo. Ponavljam, dobro je što smo pobedili, ali nismo zadovoljni igrom. Moramo mnogo bolje, sa više energije i fokusa, rekao je on.

On je naglsio da će ekipa dati sve od sebe da nastavi učesšće u Evrokupu.

– Ko još može da bude miran sa idejom da od januara igra samo jednu utakmicu nedeljno, u ABA ligi? Tu nema nikakve logike. Verujem da nijednom igraču nije u glavi da trenira šest dana da bi dočekao sledeću utakmicu. Ovako igraš češće i cela sezona je interesantnija.

Marinković se za kraj zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

– To je sjajna stvar. Nama je drago što su oni uvek tu i što nam je puna hala. Malo smo ih na kraju uspavali svojom igrom, ali svakako da je dobro dok ih ima ovoliko.