0
Evroliga

LEBRON: Luka će sa lako snaći u NBA ligi – DONČIĆ: Daj dres! (FOTO)

Objavljeno: 01.11.18 u 14:33

Još ranije igrač koji dolaze u najjaču košarkašku ligu sveta hvalili su Greg Popovič i zvezda Lejkersa Kobi Brajant, a sada se njima priključio i Lebron Džejms.

Razlog za osvrtanje Džejmsa na evropsku košarku bio je dolazak MVP-a prošlogodišnje Evrolige u NBA, Luke Dončića.

Devetnaestogodišnji Slovenac, iako veoma mlad već sada je pokazao i dokazao da će napraviti veliku karijeru, a njegove prve partije u dresu Dalas Meveriksa nisu prošle nezapaženo.

– Evropski igrači se brže razvijaju od NBA igrača, dakle od Američkih. Mislim da je Dončić bio u profesionalnoj fazi razvoja već sa koliko? Sa 15 godina? Tako da ne verujem da je sve ovo zastrašujuće za njega. Ne mislim da je ova utakmica bila nešto što on nije ranije video, kazao je Džejms, pa dodao:

– To je najbolja stvar u vezi sa evropskom košarkom, tamošnjom profesionalnom košarkom. Razvijaju igrače tako rano.

Takođe Džejms je istakao još jedan primer, a reč je o njegovom doskorašnjem saigarču iz Klivlenda Čediju Osmanu.

– Video sam to sa njim prošle godine u Klivlendu. Bio je ruki u NBA ligi, ali možete da vidite da je njegov razvoj bolji od nekih NBA igrača, zaključio je on.

Luka Dončić na poklon od jednog od najboljih košarkaša današnjice dobio je dres koji su potpisali on i njegovi saigrači, a slovenački reprezentativac se ovim poklonom pohvalio svojim pratiocima na Instagramu.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter