0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

POBEDA ZA ‘JAGODU’: Zvezda deklasirala Galatasaraj u prepunom ‘Pioniru’! (VIDEO)

Objavljeno: 30.10.18 u 20:47

Košarkaši Crvene zvezde upisali su četvrtu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, pošto su u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ savladali Galatasaraj sa 87:57.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja trebala je da predstavlja derbi grupe A Evrokupa, kako zbog košarkaške istorije dva kluba, tako i zbog navijačkih događaja pre četiri godine, pa su i navijači crveno-belih pohrlili u dvoranu.

Po prvi put cela hala ‘Aleksandar Nikolić’ je bila dupke puna, kada je reč o Zvezdinim utakmicama, a igrači na terenu su to umeli da vrate.

Od samog početka susreta fantastična je bila odbrana tima Milana Tomića. Možda najslabija ‘karika’ bio je Džo Regland, što je nadoknađivao u napadu, ali ga je u defanzivi izuzetno dobro menjao Filip Čović.

Na drugoj strani, raspucan je bio Bili Beron, jer je utakmicu otvorio sa četiri pogođena šuta za tri poena iz isto toliko pokušaja.

Razlika je rasla iz minuta u minut, a na poluvremenu je bilo laganih i ubedljivih ‘plus 18’.

Primetna je bila nervoza kod igrača i trenera Galatasaraja u pauzi, ali više zbog nemoći, nego zbog grešaka i nedostataka u njihovoj igri.

Zvezda je u nastavku utakmice dodatno zatvorila sve ofanzivne akcije turskog tima, a nije imala problema da pogađa u napadu i dodatno povisi razliku.

Najveće vođstvo od 85:55 doneo je Boriša Simanić na asistenciju Alekse Radanova, što govori da su u finišu šansu pred punim tribinama dobili i najmlađi članovi tima, kao da je u pitanju neka lakša utakmica u ABA ligi.

Na kraju je i bilo je ‘plus 30’, a najefikasniji na meču bio je Regland sa 21 poena. Beron je ubacio 16, a Cirbes 15, a Faje je postigao 12 poena.

U taboru Galatasaraja samo dva igrača su bili ‘dvocifreni – Taj Vebster je imao 16, a Zak Ogust je ubacio 14 poena.

Crvena zvezda – Galatasaraj 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Regland 21, Radanov 2, Čović 5, Kešelj, Perperoglu 5, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje 12, Beron 16, Dobrić, Ristić, Simanić 2, Cirbes 15,  Odžo 9.

GALATASARAJ: Vebster 16, Tugsal, Harison 6, Arapović 5, Gokalp, Hajjes 5, Korkmaz 3, Arar 4, Erdeniz 2, Cinko 2, Olmaz, Klobučar, August 14, Koksal, Ajdin.

Evrokup, 5. kolo:

Grupa A

utorak

Crvena zvezda – Galatasaraj 87:57

19.30 Ulm – Breša

sreda

19.45 Monako – Andora

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter