3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: BUDUĆNOST VOLI

PREDSEDNIK BUDUĆNOSTI NAKON NIZA PORAZA: Najviše nas boli onaj od Zvezde, ‘rezovi’ ne dolaze u obzir

Objavljeno: 27.10.18 u 12:58

Predsednik Košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan priznao je da nije zadovoljan kako njegov tim igra, ali je odbacio mogućnost bilo kakvih promena.

Ovih dana kruže glasine da od utakmice sa Cedevitom u Zagrebu zavisi sudbina nekolicine igrača, pre svega stranaca, ali i trener Aleksandra Džikića.

Nakon neuspeha u finalu Superkupa ABA lige u Laktašima, Budućnost je i na startu nove sezone doživela debakl od crveno-belih u ‘Morači’, a kada se na to dodaju još četiri poraza u Evroligi, ‘plavi’ se nalaze u nimalo zavidnoj poziciji.

– To ne dolazi u obzir, ne postoje bilo kakvi ultimatumi. I da izgubimo od Cedevite, promena neće biti, izjavio je Bokan za Vijesti, pa dodao:

– Da li smo zadovoljni igrama – nismo, da li smo zadovoljni rezultatima – nismo, ali ozbiljni klubovi ne prave rezove na početku sezone. Ovo je novi tim, dosta je novih igrača, a trener koji je osvojio ABA ligu zaslužuje veliko poštovanje i poverenje.

FOTO: ABA liga / KK Budućnost Voli

Predsednik kluba naglašava da je očekivao više od ove ekipe i da poraz od ‘kraljeva’ i branioca trofeja nije sporan, ali jeste odnos pojedinih igrača tima prema igri.

– Očekivali smo više, očekivali smo bar jednu pobjedu u Evroligi, ali od svega nas najviše brine poraz od Crvene zvezde u ABA ligi. Igra nije na nivou koji želimo, ali mislim da je igračima najteže. Oni bi, siguran sam, najviše želeli da je drugačije, da pobeđuju. Zato je utakmica u nedelju, protiv Cedevite veoma važna, najvažnija i potreban nam je mir pred taj meč, kazao je on.

Novajlije nisu opravdale očekivanja, a pre svih kritike idu na račun Erla Klarka koji je protiv Reala imao šut iz igre 0/10.

– Moramo da budemo uzdržani u proceni, rano je, a sledi nam veoma važan meč u ABA ligi. Ne želimo da poremetimo igračku koncepciju kluba. Daleko je april, kada se odlučuje sezona. Uprava kluba sve prati, reagovaćemo ako bude potrebno, ali ponavljam – važno je strpljenje. Poručio bih i navijačima i sportskoj javnosti da ga imaju, zaključio je Bokan.

Utakmica između Cedevite i Budućnosti na programu je sutra od 19 časova.

0
0

3 Komentara

  1. Bravo bokane bananomenu nemas pojma o kosarci. Boli -28 u moraci molio si da spuste gas. Dok je ovakva buducnost nebrinemo za aba ligu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter