2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: DANILO KESIC / KRKA

ABA LIGA: Partizan ispromašivao trojke u Novom Mestu i pretrpeo drugi uzastopni poraz na Jadranu (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.18 u 19:05

Nakon Mornara, i Krka je bila bolja od Partizana i na svom parketu slavila rezultatom 80:76.

Veoma loše su crno-beli šutirali izvan linije 6,75 i samo su imali pet pogotka od 25 pokušaja.

Početak utakmice protekao je uz egal, igralo se koš za koš prošarano greškama na obe strane. Najbolji potez tog dela utakmice bilo je kucanje Vanje Marinkovića nakon požrtvovanog bacanja Novice Veličkovića po loptu i kontre. Crno-beli su tada poveli sa tri poena razlike, međutim Krka nije dozvolila da se gosti odlepe na neku ozbiljniju prednost.

(Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.)

Na startu druge deonice Lapornik je bio najzapaženiji igrač na terenu. Prvo je pogodio uz faul Aranitovića, a nakon bacanja koristi i ‘mis meč’ pošto je ostao sam sa Đorđem Gagićem kojeg je pretrčao i zakucao što je nateralo Nenada Čanka da zatraži tajm-aut. Seriju Lapornika i Krke od pet poena prekinuo je Gagić sa linije penala. Igrao se egal do momenta kada je bljesak imao Cinac koji je prvo ubacio trojku, a zatim i sa dva slobodna bacanja nakon faula Bandže Sija vraća Krku na plus pet. Lapornik je nešto kasnije odvodi na sedam poena razlike što je prva osetnija prednost na utakmici. Imao je slovenački tim i plus devet, ali je poluvreme završeno rezultatom 40:34.

Pola treće deonice trebalo je Partizanu da izjednači. Odmah zatim je gostujući tim prešao u vođstvo na krilima Novice Veličkovića koji je u tim minutima igrao sjajno. Partizan je napravio seriju 15:2 koju je Cinac prekinuo trojkom. Krka je uspela dodatno da se probliži, ali ne i da ponovo povede u ovom periodu. Bitno je napomenuti da je domaćin u trećoj četvrtini postigao svega deset poena.

Ali se zato Krka raspucala u poslednjih deset minuta utakmice, te je pogodila tri puta više. Slovenci su kvartal započeli sa osam uzastopnih poena, a seriju je na kratko trojkom zaustavio Amar Gegić. Đapa na drugoj strani pogađa novi šut izvan linije 6,75, treći u nizu Krke. Crno-beli su uspeli da se vrate u meč i igraju egal sa domaćinom, na tri minuta i 18 sekundi do kraja su nakon faula Marinelija nad Pejdžom imali napad za vođstvo, ali je napravljen faul u napadu. I zatim kreće potop crno-belih. Loši potezi, faulovi i bacanja na drugoj strani su Partizan u završnici doveli do drugog poraza u sezoni.

Najbolji akter meča u srpskom timu bio je Vanja Marinković sa 22 poena, dok je Markus Pejdž ubacio 14. Lapornik je na drugoj strani postigao 19.

ABA 4. KOLA

Petak

Mega – Olimpija 81:77

Subota

Krka – Partizan 80:76
21.00 Crvena zvezda – Igokea

Nedelja

17.00 Zadar – Mornar
19.00 Cibona – Cedevita

Ponedeljak

18.00 Budućnost – FMP

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. NAMA JE TESKO ALI TEZE JE
    CEDEVITI KAD GLEDAJU OD
    KOGA SU IZGUBILI.
    SRAMOTA OD IGRE. MISLIM
    DA JE CANAK ISTI DZOKIC.
    HOCEMO TITULU!!! TUGA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter