Luka Dončić i Igor Kokoškov zajedno su sa reprezentacijom Slovenije došli do krova Evrope prošle godine na Evrobasketu. Godinu dana kasnije, ovaj dvojac doživeo je debi u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Povezane vesti

Kokoškov je kao prvi neamerički trener predvodio Finiks Sanse na zvaničnom meču, dok je Dončić karijeru zvezde u usponu u dresu Dalas Maveriksa započeo sa deset poena i osam skokova.

Na kraju, Sansi su slavili, 121:100, a trener Sansa i bivši selektor Slovenije za medije je izneo svoje mišljenje o mladom košarkašu:

– Srećan sam zbog njega. Postigli smo velike stvari zajedno, tako da sam emotivan kad god govorim o njemu. Nisam imao sumnju da će igrati u NBA ligi, i želim mu sve najbolje. 

Kada je upitan za kvalitete, istakao je:

– Visina i osećaj za pas. To je najteži deo košarke, dodavanje. Ne tehnika, već osećaj da izgradiš igru. Da biste umeli to da uradite, morate da razumete igru, da “čitate” teren, jednostavno da imate košarkaški IQ. A Luka je pametan. veoma pametan. Nije sebičan, pa i igrači oko njega izgledalu bolje. Ako pogledate godine koje ima, lako se primeti koliko je zreo, rekao je Kokoškov.