1
Evroliga

EVROLIGA: Vilbekin pregazio Moraču, umalo negativan rekord Budućnosti

Objavljeno: 18.10.18 u 22:04

Budućnost iz Podgorice ni posle tri kola ne zna za pobedu u ‘eliti’, ovoga puta je u ‘Morači’ slavio Makabi iz Tel Aviva 78:68.

Ni puna ‘Morača’ nije pomogla Budućnosti koja je odigrala sjajno prvo poluvreme u Podgorici, a onda nekim čudnim odlukama trenera Aleksandra Džikića doživela težak poraz. Šampion ABA lige vodio je na poluvremenu 41:34, držao se tri četvrtine, a onda umalo oborio negativan rekord Evrolige.

Naime, Budućnost je u poslednjih deset minuta ubacila svega šest poena, od čega četiri u poslednjih 50 sekundi kada je pitanje pobednika već bilo rešeno. Ostaje enigma zbog čega je Aleksandar Džikić u drugom poluvremenu možda svoja dva najraspoloženija igrača Džeksona i Suada Šehovića više držao na klupi. Sa druge strane razigrao se Vilbekin koji je u trećoj četvrtini kada su Podgoričani imali osam poena prednosti sam napravio seriju 7:0, a kasnije nastavio da zatrpava obruč.

Upravo je Vilbekin bio najbolji strelac na meču sa 28 poena i šest pogođenih trojki iz 11 pokušaja. Rol je kod pobednika dodao 12 poena, a Blek 10. Kod Budućnosti se istakao Džekson sa 13 poena, dok su Gordić i Omić dodali po 12 koševa.

Evroliga, 3. kolo:

Četvrtak

CSKA Moskva – Darušafaka 80:75
Budućnost – Makabi Tel Aviv 68:78
Panatinaikos – Gran Kanarija 102:87
21.00 Barselona – Bajern Minhen

Petak

19.00 Himki – Anadolu Efes
19.45 Žalgiris – Fenerbahče
20.00 Olimpijakos – Armani Milano
21.00 Real Madrid – Baskonija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter