0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Zvezda ‘na krilima’ Reglanda stigla do treće vezane pobede u Evrokupu

Objavljeno: 16.10.18 u 20:58

U trećem kolu Evrokupa sastali su se beogradski crveno-beli i predstavnik ACB lige, a beogradska ekipa slavila je rezultatom 85:79 (16:17, 28:16, 16:25, 25:21).

Ekipa Milana Tomića neporažena je dočekala ovaj duel, dok je ekipa Andore imala jednu pobedu i jedan poraz iz prva dva kola.

Odličan start meča imali su šampioni Srbije, Mohamed Faje sa dve vezane trojke doveo je do toga da na se od starta crveno-beli ‘odlepe’. Njega su poenima pratili Bili Beron i Majk Cirbes, a gosti se bude tek dva minuta pre kraja prve deonice. Naime sa dve uzastopne trojke prvo Šurna, pa Vitingtona oni se vraćaju rezultatski, a do kraja ovog perioda uspeli su i da do dođu do prednosti od pola koša.

FOTO: STARSPORT

U drugoj četvrtini ekipa Andore nastavlja da održava razliku, a crveno-beli do vođstva i preokreta stižu nakon pet minuta igre. Tada Regland asistira Dobriću za trojku uz faul, a kasnije i sam pogađa jednu. Ovaj igrač vodio je svoj tim do serije od 11:0 u ovoj deonici. Na kraju četvrtine svoju epizodu imao je i Aleksa Radeanov. On ulazi sa klupe i nakon toga pogađa dve trojke, a na to se i trojokm nadovezuje Regland, što sve zajedno dovodi do plus jedanaest na kraju druge četvrtine za srpskog predstavika.

FOTO: STARSPORT

Prijala je pauza na poluvremenu gostima koji nakon pet minuta igre nakon odmora smanjuju razliku na četiri poena. U ovoj četvrtini najviše posla za goste odradio je nekadašnji igrač crveno-belih Oliver Stević, ali je Zvezda uspela da održi prednost i na odmor se otišlo sa dva poena prednosti za Beograđane.

FOTO: STARSPORT

U poslednjoj deonici ove utakmice sudbina crveno-belih na ovom meču bila je u rukama stranaca, pre svega Reglanda, Fajea i Berona. Ekipa Andore uspela je da napravi mini seriju, čiji su kreatori bili Jelinek, Šurna i Enis, ali nisu uspeli da smanje razliku, a kasnijim poenima Odžo i Lazić samo su ‘overili’ treću uzastopnu pobedu ekipe sa Malog Kalemegana u Evrokupu, a pored ovog večeras su odigrana još tri meča u ovom takmičenju.

POENI: 

Crvena zvezda: Regland 24, Radanov 6, Čović, Perperoglu 5, Lazić, Faje 18 (11sk), Beron 7, Dobrić 7, Ristić, Simanić, Cirbes 8, Odžo 10.

Andora
: Lus 3, Stević 6, Albisi 10, Dianje 2, Šurna 10, Voker, Kolom, Jelinek 18, Apšou 2, Enis 10, Vitington 13, Vitali 5

FOTO: STARSPORT

 

EVROKUP, 3. KOLO

Utorak

Grupa A

Crvena zvezda – Andora 85:79

Galatasaraj – Breša 84:76

Ulm – Monako 65:75

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C

Asvel – Turk Telekom 84:63

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sreda

Grupa B

19.00 Lokomotiva (K) – Tofas
20.00 Aseko – Cedevita
20.30 Limož – Alba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C

20.30 Trento – Zenit
20.45 Valensija – Partizan

Grupa D

18.00 Ritas – Frankfurt
18.45 Mornar – Unikaha
19.00 Uniks – Torino

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter