3
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka EuroCup season 2018-2019 Crvena Zvezda v Ulm from left Maik Zirbes Branko Lazic Ognjen Dobric Joe Ragland Billy Baron Nemanja Nenadic Beograd, 02.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

EVROKUP: Zvezda pobeđuje i kad ne ide – pao Monako u Francuskoj!

Objavljeno: 10.10.18 u 22:00

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Monako u meču 2. kola Evrokupa rezultatom 66:63.

Izuzetno interesantna scena viđena je na početku meča, kada su navijači aplaudirali bez prestanka do prvih poena Monaka na meču – na 6:39 pre kraja prve deonice!

Ispromašivali su se i košarkaši Crvene zvezde, više od četiri minuta nisu uspeli gosti iz Beograda da ubace nijedan poen. Uobičajena petorka započela je meč u redovima Crvene zvezde – Regland, Beron, Lazić, Faje, Cirbes.


Posle dva promašaja Lazića za tri poena, te neuspelog pokušaja Fajea i promašenog zicera Cirbesa sa jedne, i nekoliko šuteva Kikanovića sa druge strane, konačno je bivši krilni centar Zvezde uspeo da pogodi za 2:0, a nedugo potom domaći sastav je duplirao vođstvo.

Prvi koš za Zvezdu postigao je Mo Faje na 4:51 pre kraja prve četvrtine, i to trojkom preko ruke. Nadovezao se Cirbes polaganjem iz reketa, a u seriji 17-2 pogađali su još i Beron za tri poena, Odžo, potom ponovo Beron nakon kontre, Boriša Simanić zakucavanjem posle fantastične asistencije Stratosa Perperoglua, i upravo Perperoglu u poslednjoj sekundi prve deonice, čime su crveno-beli stigli do 17:6. 

U redovima Monaka pogađao je samo Elmedin Kikanović u prvoj deonici. 

Drugu četvrtinu nekoliko minuta je odložio problem sa statistikom, ali su Milan Tomić i slovenački strateg na klupi „kneževa“ Sašo Filipovski odlućili da nastave meč, bez obzira na spomenuti problem. 

Bolje su domaći opet ušli u četvrtinu, preko Džonsa vezali četiri poena, a Zvezdin „post“ potrajao je nešto preko dva minuta, kada je Čović sa linije za slobodna bacanja povećao na 19:10. Nastavio je Džons da igra odlično, vezao svoj šesti poen, dok je sa druge strane Odžo ispravio svoj promašaj i posle skoka u napadu vratio „+9“ .- 21:12. Držali su priključak preko Žozefa Francuzi, dok je Milan Tomić odlučio da pruži priliku Aleksi Radnovu i Dušanu Ristiću, pa je tako trener crveno-belih pre kpoluvremena, sa izuzetkom Ognjena Dobrića, izrotirao ceo tim.

Trojkom Čovića na 3:46 pre kraja poluvremena Zvezda se vratila na osam poena prednosti, ali su igrači Monaka uspeli da preko Kikanovića smanje na 24:20, a potom i dodatno smanje na 24:22. U tim momentima šansu je dobio i Dobrić, pa je Tomić pre kraja poluvremena pružio šansu svim igračima, a Monako je preko Kikanovića na 1:15 pre kraja poluvremena stigao do izjednačenja, 24:24. Ali nije to potrajalo, pošto je već u sledećem napadu Beron trojkom vratio Zvezdi vođstvo, a Ognjen Dobrić je „prikucao“ za 29:24 na poluvremenu.

Drugo poluvreme prvom poenima na meču otvorio je Džo Regland, i tu su crveno-beli stali, otprilike u isto vreme kad i elektronika zbog koje je usledio prekid od nekih desetak minuta.

Kada je susret nastavljen, pri rezultatu 31:28, Monako je vezao 14 poena i serijom 18-0 od 31:24 došao do 42:31. Pogodio je potom Regland trojku za 41:34, nadovezao se i Perperoglu sa dva dalekometna šuta, da bi Regland košem uz faul i pogotkom sa linije za slobodna bacanja doneo Zvezdi „-1“, 48:47. 

Već u sledećem napadu veliki problem za Zvezdu, pošto je Regland „zaradio“ četvrtu ličnu grešku, a Elmedin Kikanović je svojim 18. poenom vratio razliku na tri poena. Pokušao je Beron trojkom da povratni pas Cirbesa pretvori u izjednačenje, ali nije bio precizan. Uspeo je grčki interenacionalac u beogradskom crveno-belom da dođe do lopte u napadu, Čović je zatim iznudio faul Elmedina Kikanovića, drugi vezani, ali i bio kratak na polaganju. No faul Ognjena Dobrića Hamer nije pretvorio u dva koša, pa je Cirbes košem iz reketa prepolovio prvi put, a zatim posle faula Hanteda u napadu nad Dobrićem, te iznuđenim faulom kojim je Monako izašao iz bonusa, ponovo beogradsku ekipu primakao na minus od jednog poena.

Mogla je Zvezda da odbrani naredni napad, ali je Hamer uspeo da između tri košarkaša crveno-belih uhvati loptu u napadu i poveća na 53:50. Sjajan je sa druge strane bio Čović, pobegao je Džonsu i uz faul pogodio, a potom sa linije za slobodna bacanja doneo izjednačenje. 

Robinson je vratio Monaku prednost od dva poena, a Čovićev ishitren šut naterao je navijače Zvezde da se uhvate za glavu. Ipak, odmah potom usledilo je i slavlje, pošto je Cirbes došao do lopte, uposlio Berona koji je uz faul dao koš za 55:55, i sa penala Zvezdu doveo u vođstvo. 

Nije iskoristila Zvezda šansu koja se ukazala pošto je napad nakon ofanzivnog faula nad Beronom okončao loptom u autu kroz noge Aleksi Radanovu. Iskoristio je šansu Kikanović i vratio vođstvo svom timu. Pogodio je Perperoglu sa druge strane za 58:57, a nova pauza usledila je nakon što je dosuđen faul Perperogluu nad Utarom, zbog čega je došlo do verbalnog sukoba dvojice košarkaša. Izbegnut je veći incident, ali su i jedan i drugi košarkaš dobili po tehničku grešku. 

Odbranili su se crveno-beli, Faje je iznudio faul, doneo tri poena viška. Cirbes je sa linije za slobodna bacanja samo jednom od dva puta bio precizan, Džons je dvojkom izjednačio, a izuzetnu borbenost pokazali su košarkaši Zvezde, pošto su posle promašaja Fajea za tri, potom i Perperoglua dva puta preko Cirbesa, odnosno Fajea stigli do novog napada, ali treći put greške nije bilo – Regland probacuje loptu kroz obruč i donosi crveno-belima 64:61 u poslednjem minutu, a na 18 sekundi pre kraja meča sa linije za slobodna bacanja doneo timu sa Malog Kalemegdana vođstvo 66:61.

Kikanovićev šut sekund pre kraja nije bio precizan, lopta je stigla do Džonsa kog je pri šutu za tri poena faulirao Lazić. Košarkaš Monaka je pogodio prva dva, potom treće namerno promašio, ali kako lopta nije dirala obruč pripala je Zvezdi, pa su crveno-beli ubacivanjem lopte sa strane potvrdili pobedu – 66:63.

Nakon dva kola crveno-beli zauzimaju prvo mesto grupe A, a u narednom kolu na svom parketu u utorak dočekuju Brešu.

U preostalim mečevima ove grupe, Ulm je na svom parketu savladao Galatasaraj 102:93, dok je Andora bila bolja od Breše 110:91.

Evrokup, 2. kolo grupe A

Ulm – Galatasaraj 102:93
Andora – Breša 110:91
Monako – Crvena zvezda 63:66

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter