0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

NENAD ČANAK: Dokazali smo da možemo da igramo sa ekipama kao što je Zenit

Objavljeno: 09.10.18 u 22:22

Crno-beli su večeras ostvarili prvu pobedu u Evrokupu ove sezone.

Partizan je bio bolji od Zenita i slavio rezultatom 89:82.

– Teška utakmica i značajna pobeda za mlad tim. Dokazali smo da možemo da igramo sa ekipama iz ovog ranga. Prvo poluvreme je bilo mnogo ‘mekano’. Dali su nam nekoliko poena sa distance, nismo ispoštovali preuzimanja i odbranu od pik-en-rola. To je rezultovalo sa 46 primljenih poena. U drugom smo sa Nikolićem, Sijem i Zagorcem u organizaciji uspeli da ih probijemo, uspeli smo da iskontrolišemo njihovu agresivnost, pik-en-rol i da pogodimo neke bitne šuteve, počeo je sa pričom Čanak.

Meč je presudila serija Partizana u finišu nakon dosta neizvesne borbe i prednosti koje su imale obe ekipe.

– Utakmica je bila neizvesna od početka do kraja. Vodili smo, pa ispustili prednost, pa opet preokrenuli. Ipak, ne bih se složio da se igralo u serijama. Nije ovo ekipa iz KLS i ranga ispod, nego je ovo Zenit. I oni imaju trenera i spremaju se za najviše ciljeve.

Vetar u leđa igračima Partizana dali su navijači koji su napunili dvoranu ‘Aleksandar Nikolić’.

– Ekipa je danas mnogo bolje odreagovala na pun Pionir nego protiv Olimpije. Sigurno će biti oscilacija, ali mogu da tvrdim da ćemo u svakom momentu biti spremni i čvrsti. Nema prostora za trening jer imamo putovanja. U datoj situaciji mi ćemo biti spremni koliko je to moguće.

Za kraj, usledilo je pitanje o tome što je trener crno-belih veoma emotivno ispratio završnicu meča.

– To možda nije pohvalno (smeh). Nadam se da bi ovo moglo da postane uobičajeno. Nadam se da neće toliko da se priča o tome jer će biti uobičajena slika, zaključio je Čanak.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’: Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter