0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Z.Baksaj, D.Vranar , G.Laušić

ABA LIGA: Nakon triler završnice Adamović srušio Zagrepčane

Objavljeno: 08.10.18 u 19:55

Poslednju utakmicu drugog kola regionalne ABA lige svojom utakmicom u Zagrebu zatvorili su Cibone i Igokea.

U dvorani ‘Dražen Petrović’ slavila je ekipa Igokee rezultatom 84:86 (23:21, 27:28, 22:18, 12:19).

Veoma zanimljiva i interesantna utakmica zatvorila je ovo kolo regionalnog takmičenja. Domaća ekipa ušla je kao favorit u meč protiv tima koji sa klupe vodi Nenad Trajković, ali da im uopšte neće biti lako videlo se od samog starta. RezultatsKa klackalica tokom prve četvrtine viđena je svih deset minuta, a domaći ipak uspevaju da naprave prednost od jednog koša. Kopija prve četvrtine bila je druga, samo što tada ekipa Igokea pravi razliku od pola koša, te se rezultatom 50:49 odlazi na pauzu, a igru Igokee diktirali su Lešić i Zubčić kao najraspoloženiji.

Treća deonica pripala je Zagrepčanima čiju je igru diktirao Reli-Ros, zajedno sa Džefersonom. Nakon ove deonice domaća ekipa uspela je da se odlepi i ode na pet poena predsnosti, što je najavilo neizvesnu završnicu. Tako je i bilo gosti mnogo bolje otvaraju ovaj period igre, Filip Adamović bio je čovek koji je razočarao navijače domaćih. Ovaj igrač ubacio je najviše poena u poslednjoj deonici, a onaj najbitniji pogodio je u samoj završnici. Petnaest sekundi pre kraja Marić pogađa za dva i donosi izjednačenje domaćima. Nakon toga na scenu stupa Adamović i tako postavlja krajnji rezultat meča.

Najraspoloženije za igru u sastavu domaćih bili su Bilanovac sa 17 poena, Džeferson sa 15 i Ljubičić, Rožić i Rejli-Ros sa 12, a kod gostiju Zubčić sa 24, Lešić sa 19 ubačenih, Radivojević sa 13 i Adamović sa 10.

ABA liga, 2. kolo

Subota:

Zadar – Cedevita 85:95
Mega Bemaks – FMP 89:61
Partizan – Olimpija 82:79

Nedelja:

Budućnost – Crvena zvezda 71:87
Krka – Mornar Bar 80:76

Ponedeljak:

Cibona – Igokea 84:86

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter