Partizan je u spektakularnoj atmosferi juče savladao Olimpiju iz Ljubljane 82:79 i tako stigao do druge pobede u regionalnom takmičenju.

Sedam hiljada ljudi nosilo je Partizan do trijumfa, a tribine je u trans ‘bacao’ Rade Zagorac sa čak 26 ubačenih poena. Evo šta je bek crno-belih rekao posle meča sa Olimpijom.


– Stvarno je bilo posebno. Rekao sam Novici, kao da nikad nisam igrao košarku. Potpuno novo iskustvo, novi nivo gde se izvlači nešto što i ne znaš da imaš u sebi. U četvrtoj četvrtini krenuli su i grčevi i umor, ali jednostavno, nosi te ta energija. Nisam očekivao da će biti ovako, nisam očekivao da će izvlačiti ovoliku energiju iz mene. Baš sam prijatno iznenađen.

Pored velike podrške sa tribina Partizan se dosta mučio protiv Slovenaca, navijači su morali da strepe.

– Normalno je za mladu ekipu koja se prvi put susreće sa svojim navijačima. To nekad čak može da bude veliko breme, jer želimo da se prikažemo pred njima na najbolji način, a oni imaju velika očekivanja. Ali to je deo procesa našeg rasta koji će sigurno kroz vreme pokazati neke rezultate. Naš prioritet mora da bude da svakog meseca budemo bolji nego u prethodnom – rekao je Zagorac, a prenele su ‘Novosti’.

Rade Zagorac je silom prilika morao i da igra ‘četvorku’, dobro se snašao.

– Nije mi to ništa novo. Ceo pripremni period je bilo tako. Malo je izazovnije i zahtevnije fizički. Čini mi se da to dobro izgleda. Dok god to služi ekipi, zašto da ne.

Sada sledi duel sa Zenitom u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ u okviru Evrokupa.

– Podjednake su ambicije za nas u oba takmičenja. Zenit je veoma ambiciozno pristupio novoj sezoni. Međutim, sa ovakvim pristupom i energijom sa tribina sigurno je da će padati i jače ekipe od nas – zaključio je Zagorac.