0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SREĆAN, ALI OPREZAN: Čanak ima objašnjenje za pad u drugom poluvremenu

Objavljeno: 30.09.18 u 10:27

Košarkaši Partizana otvorili su sezonu na sjajan način trijumfom protiv Cedevite u Zagrebu, iako se malo ko tome nadao pre meča.

Radi se o pobedi nad direktnim konkurentom za plej-of, na vrućem gostovanju, protiv najskuplje ekipe u ligi. I protiv takvog tima crno-beli su uspeli da odigraju fantastično prvo i dovoljno dobro drugo poluvreme za krajnji trijumf od 87:84.

– Bitna pobeda za nas, ali sam rekao igračima da je ovo samo podstrek za dalje. Cedevita je velika ekipa, ima velikog trenera i nije lako pobediti je u Zagrebu. U prvom poluvremenu, iskoristili smo grč Cedevite zbog premijere pred domaćom publikom, novi igrači, trener, što je bio uzrok njihove slabosti. Hobs, Benite i Bel pokazali su svoje kvalitete u nastavku.

– Nismo donosili dobre odluke u odbrani pika, primili smo puno trojki, ali je Zagorac presudio kada su nam se približili na -1 na kraju – istakao je Čanak.

Zatim je odgovorio na pitanje kako objašnjava pad u igri u drugom poluvremenu, nakon dobijenog prvog rezultatom 53:32.

– Pad objašnjavam tako što razlika u kvalitetu nije dala realan rezultat u prvom poluvremenu. Moralo je doći do našeg pada, a njihovog podizanja. Sreću smo imali na kraju i zaslužili je – podvukao je Nenad Čanak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter