3
AdmiralBet ABA Liga

ČANAK PRED PUT U ZAGREB: Mnogo će nam faliti Bondža i Novica, Cedevita nam je nepoznanica, ali…

Objavljeno: 28.09.18 u 16:10

Košarkaši Partizana sutra uveče u Zagrebu otvaraju novu sezonu u ABA ligi, a protivnik je jedan od kandidata za šampionski prsten, Cedevita.

Pred polazak na put, trener Partizana Nenad Čanak je izjavio da će to biti derbi kola i duel ekipa koje pretenduju na vrh tabele.

– Dočekujemo meč sa Cedevitom u dobrom ritmu posle Superkupa u Laktašima, ali i dalje smo lišeni pomoći Bondže Sija i Novice Veličkovića. To je veliki hendikep za nas, ali ćemo pokušati da odigramo sa istom energijom kao protiv Mornara i Budućnosti, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Ova ekipa Partizana samo može da igra uz maksimalnu energiju, ali protiv Budućnosti smo radili neke stvari koje ne smeju da se ponavljaju, kao što su koš-faulovi. Ipak, dobro je što se priča o tome, jer to onda znači da su preostale odrađene veoma dobro“, istakao je Čanak i potom prokomentarisao prvog rivala crno-belih:

– Analizirali smo ekipu Cedevite, pogledali njihove utakmice iz pripremnog perioda, ali iz iskustva znam da su pripremne utakmice jedno, a zvanične nešto potpuno drugo. Imaju vrhunski tim i evroligaškog trenera, no i dalje su nepoznanica za nas. Videćemo kako će sve to izgledati – zaključio je Čanak.

Krilni centar Partizana Strahinja Gavrilović veruje da uz veliku borbu, crno-beli mogu do trijumfa.

– Tokom pripremnog perioda i na Superkupu smo imali prilike da vidimo koliko možemo ako smo maksimalno borbeni, ali i koliko je važno da uvek budemo maksimalno koncentrisani. Nedostajaće nam Si i Novica, ali na nama je da ovu prvu utakmicu odigramo i za njih i da sezonu započnemo onako kako svi priželjkujemo, pobedom. Biće nam veoma teško, Cedevita je ponovo napravila izuzetno jak tim, sa puno iskusnih igrača. Međutim, mi imamo svoje adute, i verujem da možemo do trijumfa u Domu sportova – izjavio je Gavrilović.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter