1
AdmiralBet ABA Liga

POČINJE ABA SUPERKUP: Čanak govorio o problemima Partizana pred start sezone u Laktašima

Objavljeno: 19.09.18 u 17:28

Četvorica trenera učesnika ABA Superkupa u Laktašima izneli su svoja očekivanja pred zvaničan početak nove košarkaške sezone.

Na konferenciji za medije pred start takmičenja u četvrtak, trener Partizana Nenad Čanak je pričao o problemima sa kojima su crno-beli došli u Laktaše.

Sutra od 18 časova Partizan igra protiv Mornara, a od 20:30h će igrati Budućnost i Igokea.

– Partizan je ekipa u stvaranju, sa dva stranca bez iskustva igranja u Evropi. Lišeni smo najiskusnih igrača. Situacija trenutno nije sjajna, ali sam siguran da će ekipa igrati sve bolje kako vreme bude odmicalo – rekao je Čanak.

‘Parni valjak’ će igrati bez Novice Veličkovića i Bondže Sija.

– Kada se izađe na teren, svakako se ide na pobedu, nema pitanja želje i motiva. Mornar nam je dužnik, pobedili su nas u poslednja tri duela. Očekujem kvalitetnu i neizvesnu utakmicu. Ima još nekih sitnih problema sa povredama. Na dan utakmice ćemo videti kakva će biti situacija – dodao je trener Partizana.

– Partizan je Partizan i ima obavezu, pogotovo da u domaćim takmičinjema bude konkurentan. Cilj u ABA ligi je jedno od prva četiri mesta, da bismo mogli da se borimo za trofej, a u Evrokupu da bude konkurentan“, rekao je Čanak.

I Mornar će biti nekompletan što je istakao trener Mihajlo Pavićević.

– Moramo da vidimo mogućnosti onih koje smo doveli. Neki nas nisu ubedili da su za nas, neki jesu i prvi put u trenerskoj karijeri se nalazim u situaciji da sa celom ekipom prvi zajednički trening odradim sedam dana pred početak prvenstva. Nema opravdanja, moramo da odradimo najbolje što možemo. Trudićemo se da što pre ličimo na ekipu, sada smo daleko od toga – rekao je Pavićević.

Aleksandar Džikić je istakao neuigranost šampiona Jadrana, ekipe Budućnosti.

– Nismo uigrani, ali to je tako, šta da radimo? Nismo završili sa pravljenjem tima. Pokušaćemo da u Laktašima vidimo šta nam nedostaje. Jasno je da postoji razlika u kvalitetu izmedju Evrolige i ABA, videćemo kako će to da izgleda. Naša ideja, pre svega, je da iz Laktaša odemo zdravi – kazao je Džikić.

Domaćin će imati dodatan motiv, pa ne čude optimistične najave trenera Igokee Nenada Trajkovića.

– Imamo ambiciju da igramo zavidnu ulogu u ABA ligi, da se borimo za što bolji plasman. Kakav smo tim napravili, mislim da možemo da igramo zanimljivu košarku i da budemo bolji nego prošle sezone. Tim koji imamo obećava i trudićemo da ostavimo što bolji utisak – rekao je Trajković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter